O OVOME SE GODINAMA ĆUTI: Napadnut je Vojin Ćetković, ali u opasnosti su svi glumci! Čak je jedan i ubijen nasred ulice! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Dragana Udovičić

zašto ovo niko ne pominje??

O OVOME SE GODINAMA ĆUTI: Napadnut je Vojin Ćetković, ali u opasnosti su svi glumci! Čak je jedan i ubijen nasred ulice! (FOTO)

Godinama unazad glumci su maltene svakodnevno bili prinuđeni da se bore sa svojim nasrtljivim obožavaocima, ali i raznim huliganima kojima su se neretko nalazili na meti...
Objavljeno: 20:11h

Prošle godine na Vračaru je napadnut i Vojinov kolega Sergej Trifunović, koji je prošao sa brojnim ujedima u predelu ruku i vidljivom povredom glave.

Do incidenta je došlo kada su se Trifunoć i jedan mladić posvađali ispred kioska brze hrane "bez realnog povoda".

Nakon što ga je "izujedao po šakama", mladić je pobegao, a Trifunoviću je u bolnici ukazna neophodna nega.

foto: Damir Dervišagić

Takođe, 2007. godine, nakon predstave održane u Zagrebačkom pozorištu mladih, Nebojša Glogovac je otišao u jedan kafić gde je, prema sopstvenim rečima, "pio i zezao se".

U jednom trenutku mu je prišao nepoznati mladić i pitao ga da li je navijač "Zvezde" na šta je glumac, kako je sam tvrdio, "u šali", izjavio da jeste.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Potom je došlo do kraće prepirke jer je mladić izjavio da navija za beogradski "Rad", koji, prema Glogovčevim rečima, "ima najagresivniju i najrušilačkiju družinu u Srbiji". Nakon toga je mladić Glogovcu rekao da će raspravu "nastaviti vani", na šta je Glogovac u šali pristao.

Da mladić misli ozbiljno, Glogovac je shvatio tek prilikom izlaska kada ga je sačekao u društvu još jednog mladića.

Njih dvojica su se "zaletili" na Glogovca, obasipajući ga uvredama na nacionalnoj osnovi, ali, srećom, uspeo je da pobegne.

Glumac je tada tvrdio kako celom incidentu ne bi trebalo davati na važnosti, s obzirom da su njegovi napadači "budale, odnosno klinci kakvih ima u Beogradu".

Međutim, izgleda da je Glogovac ipak pogrešio, jer su ovakvi incidenti postali maltene deo svakodnevnice, a o verbalnim napadama na društvenim mrežama koji naši glumci dobijaju nećemo ni da govorimo.

Postali su, uostalom kao i sav ostali narod, nezaštićena kategorija s obzirom da se, za razliku od mnogih pevača i političara koji su zaštićeni kao beli medvedi, kreću bez ličnog obezbeđenja.

Sve ovo uostalom svedoči o celokupnom tragičnom stanju u kojem se naša kinematografija, pa i samo društvo nalazi.

Na svojoj koži to je, uostalom, okusio i Žarko Laušević, koji je 1993. godine

zbog ubistva u samoodbrani osuđen na 13 godina, ali ipak najveću cenu platio je Dragan Maksimović.

foto: Dragana Udovičić

Zanim nas samo kada će javnost, pa i država da odreaguje i preduzme nešto po tom pitanju. Kada će da zaštiti svoj narod, a huligane stavi gde im je i mesto?

Bonus video:

ON DANAS SLAVI OSMI MART ALI I SVOJ ROĐENDAN: Evo kako je Sergej Ćetković čestitao damama Dan žena

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.