Zreo za muzej? Brus Springstin dobija arhiv na Univerzitetu u Nju Džersiju (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters / Carlo Allegri

Born in the USA

Zreo za muzej? Brus Springstin dobija arhiv na Univerzitetu u Nju Džersiju (FOTO) (VIDEO)

Arhiv Brusa Springstina i Centar za američku muziku čuvaće i promovisati nasleđe Springstina i drugih kultnih muzičara kao što su Frank Sinatra i Vudi Gatri
Objavljeno: 11:08h

- Mesto izabrano za arhiv "brilijantno obuhvata suštinu Springstinove muzike - rekao je Pol Braun, predsednik univerziteta Monmut, koji već ima veliki muzički program povezan sa Gremi muzejom u Los Anđelesu.

foto: AP / Walter Bieri

Springstin (67) se sve više interesuje za svoje nasleđe. Prošle godine objavio je autobiografiju pod naslovom "Born to Run" koju je kritika pohvalila. U knjizi opisuje svoje skromno poreklo i borbu protiv depresije. Springstin je u predstavljanju svojih dela govorio o značaju političkog aktivizma u muzici.

foto: Reuters / Carlos Barria

- Verujem da je muzika važna za aktivizam u smlislu da ona pobudi strast, pobudi interes, zntiželju, pokreće te da preispituješ sopstvena uverenja, direktno udara na tvoje emocije. Ona te pokreće iznutra - rekao je Springstin.

Bob Dilan, jedan od pevača koji je inspirisao Springstina, takođe je prošle godine zaključio sporazum sa univerziteta Tulsa u Oklahomi da se tu osnuje njegov arhiv.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.