Prvi veliki koncert Kralja Čačka u Domu omladine (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo / Miloš Gojković

promocija prvog albuma

Prvi veliki koncert Kralja Čačka u Domu omladine (FOTO) (VIDEO)

Publiku očekuju pesme sa prvog i sa narednih još nesnimljenih albuma, koje će Kralj i prateći bend svrati u raskošnijem ambijentu nego ikad
Objavljeno: 15:43h

Pesme na albumu su žanrovski različite, ambijent ide od bluza do šansone, u kom se ti okruženju osećaš najprijatnije?

- Muziku za svoje pesme pokušavam da izvučem iz samih tekstova, odatle i dolazi žanrovska šarolikost, a bluz je vrlo često prisutan kao stanje.

Kada bi morao da izabereš jednu pesmu sa albuma da se prestaviš nekome ko nikada nije čuo Kralja Čačka, koja bi to pesma bila i zašto?

- Sve pesme me određuju, ali ako bih baš morao da biram onda bi to bila pesma "Na margini", jer odatle je sve krenulo.

Tokom poslednjih meseci bend se potpuno definisao i stabilizovao u sadašnjoj postavi. Predstavi momke i šta je emocija koju svaki od njih donosi u pesmama.

- Za bubnjevima je gospodin Igor Božić, svojim ritmom unosi nemir i stabilnost, kad je to potrebno, zatim gospodin Miladin Stojković za kontrabasom, snažna harmonsko-ritmička podrška, gospodin Marko Marić za klavirom i el. gitarom, svojom šarolikom ulogom obogaćuje aranžmane i doprinosi ekspresiji pesama.

foto: Promo / Miloš Gojković

Često te porede sa Tomom Vejtsom, drugi pominju Đorđa Balaševića, treći Džonija Štulića ili Boru Đorđevića. U svim tim licitacijama imenima ostaješ nekako svoj i autentičan. Kada bi ti isticao uzore, ko bi to bio i šta ti se kod njih najviše dopada.

- Tom Waits, Bob Dylan, Leonard Cohen, Nick Cave, Howlin Woolf, Zvonko Bogdan, Arsen Dedić, Toma Bebić, Dado Đurić, Kurt Weill, Bertolt Breht, Louis Bunuel, Federico Felini, Ingmar Bergman, Robert Jonson, Howe Gelb, Giant Sand, Fernardo Pesoa, K.G.Jung, Žan Bodrijar, Bela Hamvaš kao i još mnogi drugi čija dela su uticala i utiču na mene.

Šta ćeš svirati na koncertu u Domu omladine Beograda i da li će biti i pesama koje nisu ušle na album?

- Naravno, sviraćemo pesme sa prvog albuma i pesme sa narednih još nesnimljenih albuma.

Koncert u Velikoj sali Doma omladine počinje u 21:00 čas. Ulaznice se, u pretprodaji, prodaju po ceni od 600 dinara.

Album "Zemlja snova" možete pronaći na stranici Pop Depresija sajta Bandcamp.com.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.