MOGLO JE DA UBIJE MILIONE U SEKUNDI: Otkriveni novi detalji o Teslinom superoružju
Foto: Giphy

SMRTONOSNO ORUŽJE

MOGLO JE DA UBIJE MILIONE U SEKUNDI: Otkriveni novi detalji o Teslinom superoružju

Nakon nedavnog otkrića dokumenata FBI, ceo svet priča o Teslinom tajnom oružju
Objavljeno: 16:26h

Za početak, objasnio je da nije reč o zraku, nego o snopu. Kada je video da mediji radije koriste pojam “zraka”, objasnio je kako ni sva energija kojom se koristi tadašnji Njujork, ne bi, čak ni usmerena na tek 30 kilometara, naškodila ljudskom biću jer bi se ubrzo rasula.

foto: Profimedia

Njegovo oružje projektuje usnopljene čestice. Tesla je snop smrti smatrao najvažnijim svojim izumom među 700 dotadašnjih. Slao bi, dakle, koncentrisane snopove relativno velikih ili čestica vidljivih mikroskopom kroz zrak koji bi mogli da obore deset hiljada neprijateljskih aviona na udaljenosti od 400 kilometara i prouzrokuju trenutnu smrt milionskih armija. Bilo bi to bešumno oružje koje bi svoj “posao” obavljalo bez traga.

foto: Profimedia

Moglo bi da deluje i na udaljenostima vidljivima teleskopom, odnosno sve dok to dopušta zakrivljenost Zemlje. Ni najmoćniji mikroskop, govorio je Tesla, ne bi otkrio šta je prouzrokovalo smrt miliona. Takvo oružje, nadao se, posve bi onemogućilo rat. Razlog bi tome bila i činjenica da je oružje fiksirano, velika postrojenja koja bi snop proizvodila ne bi se mogla pomicati. To bi, nastavljao je Nikola Tesla, naglasak vojne snage stavilo na mornaricu, umesto na avione. Brodovi bi se opremali manjim uređajima koji bi mogli da projektuju snop dovoljan da obori bilo koji napadački avion. Nestale bi i podmornice, jer bi postojali sistemi koji mogu da ih otkriju, pa bi uranjanje postalo besmisleno.

Da je ovaj Teslin izum zaživeo, ne bi nikad bilo ratova! (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Četiri sasvim nova izuma bila bi potrebna da bi snop smrti bio delotvoran, a električna energija potrebna za njegovo funkcionisanje bila bi i 50 miliona volti. Naknadno je u brojnim istupima na tu temu objasnio i kako bi reč bila o snopu snage merljive u hiljadama konjskih snaga, a koji bi bio debljine vlati kose. Napravio je Nikola Tesla 1935. godine i teorijsku studiju u kojoj podrobnije opisao funkcionisanje svog superoružja nadajući se da će pronaći ulagače koji bi mu pomogli da ga do kraja razvije. Taj je rad, čija je autentičnost potvrđena, otkriven 1983. godine, a nalazi se u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu i jedini je dokument koji je Tesla napisao o svom oružju. Tražio je temeljem tog dokumenta podršku od američkog Ministarstva obrane, no bez očekivanog uspeha.

(Espreso.co.rs / Večernji)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.