Mislite da su gejmeri lezilebovići? 7 načina na koje video igre mogu da spasu svet (VIDEO) (GIF)
Foto: Giphy

igre i realnost

Mislite da su gejmeri lezilebovići? 7 načina na koje video igre mogu da spasu svet (VIDEO) (GIF)

Nismo baš sigurni koliko je ovo tačno, pročitajte pa procenite samo...
Objavljeno: 12:51h

3. Igranje video igara sa decom jača njihovo samopuzdanje

Psiholog Rendi Pulman smatra da video igre predstavljaju pravu priliku da deca nauče da uče na sopstvenim greškama. To roditelja stavlja u poziciju nekoga ko bukvalno "nema pojma" kada je neka igra u pitanju.

foto: Giphy

Idaje je da dete gleda kako se roditelj muči i snalazi dok rešava određenu situaciju na ekrnu, da bi se kasnije isti princip primenio na stvarne životne situacije. Time se kod deteta jačaju poverenje i veština kritičkog mišljenja.

2. World of Warcraft štiti decu od divljih životinja

Kada su 12-ogodišnji Hans Jorgen Olsen i njegova mlađa sestra, tokom šetnje, naišli na razjarenog losa on je odmah znao šta treba da rade. Zahvaljujući igranju WoW-a znao je da mnoge divlje životinje neće dirati ljude ako se prave mrtvi. Olsen je tada iskorostio "Feign Death" moć.

Veliki kopitar se povukao nazad u divljinu a njih dvoje su odšetali nazad bez ogrebotine.

1. Ratne simulacije obučavaju za spašavanje života

Igra America’s Army, pored realnih borbenih situacija, sadrži i detaljne medicinske instrukcije za spašavanje života i saniranje rana. Kada je izvesni Paston Galvanek iz Južne Karoline sleteo džipom sa puta, morao je sam da pomogne saputnicima i da ih izvuče iz prevrnutog vozila.

Koristeći ono što je naučio tokom virtuelne obuke sprečio je da dva čoveka, koje su obilno krvarila ostanu bez mnogo krvi. Zahvaljući tome, tri čoveka su pošla samo sa lakšim povredama.

(Espreso.co.rs / Listverse)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.