IMATE MANJE OD 200 EVRA ZA NOVI TELEFON? Ne dajte se prevariti, možete kupiti ZVER!
Foto: pexels.com

super ponude za malo para!

IMATE MANJE OD 200 EVRA ZA NOVI TELEFON? Ne dajte se prevariti, možete kupiti ZVER!

Ukoliko želite novi telefon, a nemate mnogo novca, ovo je tekst za vas!

Objavljeno: 10:20h

Nije retka pojava da nam je potreban novi telefon, ne želimo da se vezujemo na dve godine uz ugovor kod operatera, a nemamo dovoljno novca da kupimo skup mobilni telefon.

Tim povodom, mi smo napravili listu od nekoliko predloga niskobudžetnih mobilnih telefona, koji se mogu priuštiti za manje od 200 evra.

Nokia 3

Zahvaljujući relativno malim dimenzijama, pre svega zbog ekrana od pet inča, Nokia 3 ima odličnu ergonomiju i prijatno leži u ruci. Metalni okvir je zaobljen pa popravlja ukupan utisak, a doprinosi i osećaju da je u pitanju dobro izrađen i izdržljiv smartfon. „Trojka“ ima i 3.5 audio džek i slot za memorijsku karticu pored koga se nalazi pozicija sa drugu SIM karticu. Prostor unutar kućišta je očigledno odlično organizovan. MediaTek MT6737 čipset pokreće više budžetskih telefona na tržištu, a sa 2GB RAM memorije korisnici, makar u svakodnevnom radu mogu da očekuju solidne performanse.

foto: Mts.rs

Kupcima koji ciljaju najjeftinije modele, 16GB interne memorije će verovatno biti sasvim dovoljno, a ako im zatreba više, tu je slot za microSD karticu. Baterija od 2.630mAh će izdržati jedva ceo dan malo intenzivnijeg korišćenja. Sa dijagonalom od pet inča i rezolucijom od 720x1280 piksela displej ima sasvim korektnu oštrinu od 294ppi. Iznenađuje to što iako je u pitanju precizni IPS LCD panel, boje na slici malo vuku na plavu, mada to verovatno ima veze i sa softverom. Zanimljiva je prednja, selfi kamera. Naime, ona ima 8MP, kao i zadnja, i autofokus – što nije često na ovako jeftinim telefonima. Instalirana je verzija 7.0 Nougat, ali je već najavljen update na verziju 7.1.1. Ovaj model može se naći po cenama koje možete pogledati OVDE.

Samsung Galaxy J3 2016

Korejci ne odustaju od imitiranja metala, pa je tako ceo J3 uokviren zaobljenim plastičnim ramom visokog sjaja koji bi trebalo da liči na aluminijum. Pominje se varijanta slabijeg Exynos procesora ili čak hardver relativno anonimnog proizvođača Spreadtrum. Ono što se vidi na benchmark testovima, i što možemo da tvrdimo sa sigurnošću je to da je u pitanju quad-core procesor na 1.5GHz, sa izdvojenim grafičkim čipom i 1.5GB RAM memorije. Sasvim solidna konfiguracija što se vidi i u praksi. Na Androidu Lollipop sve radi glatko i brzo, bez zastajkivanja i usporavanja u svakodnevnom radu. Za kucanje poruka, proveravanje mailova, aplikacija i društvenih mreža, Samsung Galaxy J3 za 2016. ima sasvim dovoljno snage. Baterija od 2.600 mAh koja napaja novi J3 izdržaće komotno ceo dan korišćenja, a možda i malo više od toga. Sa telefonom koji košta oko 150 eura, svakako ne planirate ozbiljnije da se bavite fotografijom, ali kako tehnologija napreduje normalno je i ovde očekivati barem korektne rezultate.

foto: Telenor.rs

Glavna kamera od 8MP, sa autofokusom i LED blicom, neće razočarati ako imate realne zahteve i očekivanja. Kvalitet fotografija umnogome zavisi od vremenskih / svetlosnih uslova. Kada su oni u redu, odnosno kada je lep i sunčan dan i slikate napolju, slike izgledaju stvarno lepo, sa solidnim detaljima i realnim bojama. Selfi kamera od pet megapiksela ne zvuči ni mnogo lošije, ni mnogo gore od današnjeg standarda i ako ćemo pravi, nudi sasvim OK rezultate. Tu je i odlični SuperAMOLED displej od pet inča u 720p rezoluciji, što je ubedljivo najbolji ekran u ovoj kategoriji telefona. Ponude za ovaj model možete videti OVDE.

Huawei Y6

Ceo uređaj je izrađen od kvalitetne i na dodir mekane plastike, a uklopljenost elemenata i panela je takva da Huawei Y6 oduševljava čvrstinom i pedantnom obradom. Pored izgleda, Huawei Y6 u startu oduševljava i veličinom ekrana. Radi se o IPS panelu dijagonale pet inča i sa 720p rezolucijom. Dakle, displej nije samo veliki već za ovu klasu ima i sasvim solidnu rezoluciju koja mu omogućava oštrinu od skoro 300 tačaka po inču. Prikaz je oštar, boje su precizne i realne i sigurno je da ćete uživati kako u svakodnevnom korišćenju, tako i u video klipovima i igricama. Da budemo iskreni, ni Snapdragon 210 čipset nije neki snagator pa da mu mnogo smeta neosetljivost touch-screen-a. Uz Adreno 304 grafiku i jedan gigabajt RAM ni ne možemo da očekujemo olimpijske rezultate, ali makar je u pitanju hardver proverenog proizvođača, a ne neki bezimeni kinez.

foto: Telenor.rs

To doprinosi stabilnosti i ujednačenim performansama. Baterija od 2.200mAh ne ostavlja poseban utisak, ali ako u jednačinu potrošnje energije ubacimo i displej niske rezolucije i slabog osvetljenja, kao i skroman hardver onda je situacija malo drugačija. Huawei Y6 uz prosečno korišćenje može da izdrži bez punjenja i cela dva dana, a čak i ako ga malo više arčite, izdržaće barem dan i po. Treba napomenuti i da baterija može da se menja što će pojedinim korisnicima biti veliki plus. Detalje o ovom modelu možete pogledati OVDE.

Microsoft Lumia 550

I pre nego što se pojavio, Microsoft Lumia 550 postigao je svetsku slavu jer je najavljivan kao najjeftiniji telefon ikada koji će moći da koristi Windows 10 operativni sistem. Mnogi nisu verovali da će telefon od 140 dolara zaista i posedovati ovaj operativni sistem ali Microsoft je ućutkao sve skeptike i na tržište izbacio Microsoft Lumia 550 telefon sa integrisanim Windows 10 sistemom i cenom od oko 14000 dinara (na našem tržištu). Dizajn uređaja je klasičan "Lumijski". Čini se kao da je Microsoft reciklirao stare kalupe koje je koristio za Lumia 640 modele. Čak i da je to istina, niko im to ne može zameriti jer kada pravite budžetski telefon morate negde da uštedete pa bolje na dizajnu nego na ostalim elementima. Prednjom stranom uređaja dominira ekran od 4.7 inča sa Gorilla Glass 3 zaštitom.

Na zadnjem delu nalaze se blic i zadnja kamere od 5 MP kao i jedan (inače sasvim dovoljan i veoma koristan) LED blic. Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 210 procesor i 1GB RAM-a koji je dovoljno dobar da pokrene sve Windows 10 opcije ali nedovoljno dobar da učini njihovo korišćenje glatkim i bez problema. Od 8 GB memorije možete koristiti samo 3 jer je ostalih pet zauzeo glavni adut telefona - Windows 10 operativni sistem. Srećom, memorija se može proširiti uz pomoć microSD kartice do još maksimalnih 128 GB što bi trebalo da bude dovoljno za sve vaše fotke, video snimke i aplikacije. Detalje o ovom modelu možete pogledati OVDE.

Redmi Note 5a

Xiaomi Redmi Note 5 raspolaže sa dimenzijama 153 x 76.2 x 7.6 mm i težinom od 150 grama.Pokreće ga Quad-core Cortex-A53 procesor i baterija Li-Ion kapaciteta 3080 mAh. Veličina ekrana iznosi 5,5 inča, rezolucije 720x1280 piksela. Zadnja kamera raspolaže sa 13 MP, dok prednja ima 5 MP. Memorija ima 2 GB RAM-a, uz dodatni prostor za skladištenje od 16 GB uz mogućnost proširenja. Tu je Android 7.0, kao i USB 2.0 port i 3.5mm audio jack. Cene ovog modela na našem tržištu kreću se od 108 evra, u zavisnosti od dodatne memorije.

(Espreso.co.rs / Topmobilni.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.