Ako vam ukradu iPHONE, nećete više moći da ga pronađete! Evo i zašto! (FOTO)
Foto: Prinstcreen/YouTube/ZoneofTech

pazite se!

Ako vam ukradu iPHONE, nećete više moći da ga pronađete! Evo i zašto! (FOTO)

Apple je osmislio da ukoliko neko (osoba koja je ukrala uređaj ili koja je imala nesreću da takav kupi) želi da aktivira uređaj koji je zaključan na ovaj način, iOS mu to neće dozvoliti, čak ni ako ta osoba obriše podatke na uređaju ili napravi reboot sistema DFU metodom
Objavljeno: 23:10h

Ova funkcija je napravljena upravo kako bi ukradenim iPhone uređajima dodatno smanjila vrednost. Krađe su još uvek mnogobrojne, jer se delovi uređaja mogu koristiti za pojedinačnu prodaju kada se odvoje od matične ploče.

Zbog ove funkcije mnogi korisnici koji prodaju uređaje tvrde da su oni zaključali uređaj. Iako je poverenje sjajna stvar, dobra ideja je bila proveriti tvrdnju prodavca, pre nego što date pozamašnu sumu novca potpunom strancu. Zbog toga je stranica iCloud.com/activationlock bila odličan način za proveru takve vrste poverenja. Vašeg “prodavca” ste mogli da pitate za serijski broj ili IMEI telefona, unesete taj podatak u naznačeno polje i ubrzo saznate da li je uređaj zaključan ili ne.

foto: Filip Plavčić

Nedavno je Epl uklonio navedenu stranicu. Nije u pitanju nikakva greška servera, niti bilo šta slično, jer je kompanija skinula sav sadržaj vezan za ovu funkciju iz njihove dokumentacije za podršku.

Koliko traje baterija na iPhone? Imamo odgovor na večitu dilemu!

Moguće je da je ova funkcija pomagala lopovima, jer im je omogućavala da na taj način dobiju "čist" serijski broj, koji bi mogli zameniti za zaključani pomoću posebnog alata.

Bez obzira na razlog uklanjanja stranice, sačekaćemo Eplovo zvanično saopštenje, koje možda i neće doći tako brzo. Kada dobijemo više informacija, objavićemo ih u najkraćem roku.

BONUS VIDEO: Google smartwatch 2.0 stiže početkom februara!

(Espreso.co.rs/imagazin.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.