O njima su svi pričali: 8 gedžeta koji su obeležili 2016! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

LUDILO TEHNOLOGIJE

O njima su svi pričali: 8 gedžeta koji su obeležili 2016! (FOTO) (VIDEO)

Nema sumnje da smo mogli da uživamo u pravim gedžet poslasticama, a oni najsrećniji su uspeli i da dođu do njih i zapravo probaju sve performanse
Objavljeno: 15:47h

5. Apple - iPhone 7

Dugo očekivani iPhone 7 ima aluminijumsko kućište, 64-bitni četvorojezgarni A10 procesor, i najnoviji Appleov operativni sistem - iOS 10. Veličina ekrana ostala je ista - "sedmica" ima ekran od 4.7-inča, a 7 Plus 5.5-inčni ekran.

Posebno naglašena novina u odnosu na 6-icu su Nove slušalice koje nose naziv AirPods, imaju sopstveni čip zvani W1, a povezivaće se putem Lightning priključka i iClouda sa Appleovim uređajima.

foto: Filip Plavčić

Još jedna velika novina je da su oba modela otporna na vodu i prašinu, a tu je i redizajnirano Home dugme koje se ne pokreće - kada korisnik pritisne taster, dobija haptički odziv koji imitira osećaj fizičkog dodira.

Jedan od najvećih aduta novog smartfona je zadnja kamera sa dvostrukim sočivom od 12MP, koja će, na žalost, biti rezervisana isključivo za model 7 Plus, dok će korisnicima iPhonea 7 na raspolaganju stajati prednja kamera od 7MP i zadnja od 12MP.

6. Cubic - vaš digitalni prijatelj

Gedžet koji vam omogućava da kontrolišete sve aparate, aplikacije I druge gedžete samo uz pomoć glasovne komande. Simpatičnog dizajna, pomaže vam da upalite svetla u kući, podseća vas gde ste parkirali automobil, koliko kalorija ste uneli, a može da bude i duhoviti prijatelj koji komentariše najnovije vesti iz sveta.

Putem ovog uređaja možete tvitovati. Samo izdiktirajte Cubicu vaše britke misli – direktno iz kreveta!

7. Super - narukvica zvana Cicret

Narukvica koja vašu ruku pretvara u tablet. Ako ste ikada poželeli da se osećate kao android, ovo je prava stvar za vas. Jednostavnim pokretom se aktivira i projektuje ekran na vašoj podlaktici, koji radi po principu touch – screen-a. Takođe, otporna je na vodu, pa možete bukvalno da surfujete internetom.

8. Selfi stik - Suspendo

Verovatno najbolji gedžet za multitaskere i selfi manijake.On je fleksibilan i lako se namešta, a ruke vam ostavlja potpuno slobodne. Možete ga koristiti dok trčite, vozite bicikl ili čak..u krevetu? Svako voli dobar selfi pred spavanjac!

Ovo su bile samo neke, u moru uređaja koje su se ove godine pojavile na tržištu. Veliki broj njih nije dočekao komercijalnu upotrebu, mnoge su se vratile na usavršavanje, ali moramo priznati da se svet visoke tehnologije kreće vrtoglavom brzinom. Samo zamislite šta vas čeka u novoj godini.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.