5 načina na koje će tehnologija da promeni vaš život u 2017.
Foto: Giphy

BUDUĆNOST STIŽE

5 načina na koje će tehnologija da promeni vaš život u 2017.

Dronovi, igrice i pornići... Zvuči zabavno?
Objavljeno:

4 | Internet od stvari

Ideja Interneta od stvari (Internet of Things - IOT) je raširena već neko vreme. No, o tome se više govorilo nego što se činilo... Sve do sada. Ne znamo da li ste primetili, ali već smo dobili internet u mnogolikoj svakodnevnoj aparaturi: u telefonima, zvučnicima, automobilima, satovima itd. Gugl je već najavio svoj novi izum "Staklo", Samsung svoje Smart odelo, koji će da vam omoguće da još više olakšate svoj realni život - tehnološkim aparatima. Torbica koja govori koliko stvari imate u njoj, frižider koji glumi asistenta u kuhinji i emituje WiFi? Od iduće godine - realnost.

5 | Emoji će da promene naš jezik zauvek

Mnogi tvrde da su Emoji moderni hijeroglifi, novo znakovno pismo. Kome trebaju reči, kada su tu slike? Jezik je tako star i umoran. Em što traje predugo dok se izgovori, a kamoli napiše. Kako se osećamo o stvarima ovih dana? Daj emoji nasmejanog govanca i svi će da shvate. Kratko, jasno, nema patetike. Čak je i smešno.

foto: Emoji

Prema nedavnom istraživanju, 72% mladih (18-25 godina) više voli da izrazi svoja osećanja pomoću emojija nego pisanom reči, a čak 29% ispitanih redovno koristi emotikone u svojim tekstualnim porukama. Danas, Apple je već ubacio neke emojie na svoje nove tastature, a u SAD možete da naručite i picu (Dominos) samo ukoliko im pošaljete emoji. Ludilo.

(AS)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.