Fejsbuk KONAČNO OTKRIO ko vas je špijunirao u 2016!
Foto: Reuters

JAVNE FEJSBUK TAJNE

Fejsbuk KONAČNO OTKRIO ko vas je špijunirao u 2016!

Fejsbuk obelodanio koje su to svetske vlade najviše tražile vaše korisničke podatke
Objavljeno: 22:54h

Što se tiče pada zahteva za cenzurom, analitičari su to pripisali većoj društvenoj osvešćenosti na internetu, koja više ceni važnost opšteg dobra i vrednost javne informacije. Taj porast počeo je nakon terorističkog napada u Parizu krajem prošle godine.

foto: AP

Kako je dodato u procesu otkrivanja, Fejsbuk je dobio nešto preko 3 hiljade hitnih zahteva od strane vlada različitih zemalja, koje su bile aktivirane u situacijama kada je postojala preteća opasnost od teških ozleda ili smrti.

foto: Reuters

Fejsbukov savetnik i analitičar Kris Sonderbi rekao je da kompanija ispituje svaki zahtev nakon što ga dobije, pa tek onda odlučuje o pružanju usluga davanja informacija. Vlade zemalja

- Mi ne damo vladama da uđu na "zadnja vrata" i uzmu bilo koju informaciju koja im treba - rekao je Sonderbi i dodao: No, mi sarađujemo s partnerima u interesu zaštite civilnog društva i podstičemo vlade da se aktiviraju u sopstvenim reformama javnog nadzora, na način koji štiti sigurnost svojih građana, poštujući njihova prava i slobode.

(AS)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.