Pozorište PATOS ovog leta u Parizu i Beogradu
Scena iz predstave Oliver Tvist, Foto: Promo

najava

Pozorište PATOS ovog leta u Parizu i Beogradu

Jedan od 38 programa koji će predstavljati savremenu srpsku umetnost i kulturu u Francuskoj

Objavljeno: 18.06.2019. 09:58h

Pozorište PATOS ove nedelje nastupa u Parizu i u Beogradu. Po prvi put francuska publika imaće prilike da pogleda 21. juna predstavu Unutrašnja svetla (Inner Lights), Vladislava Nešića, koja je za ovu priliku adaptirana na francuski jezik. Predstava se izvodi u Kulturnom centru Srbije, u samom centru Pariza, a PATOS je izabran da u ovoj sezoni bude jedan od 38 programa koji će predstavljati savremenu srpsku umetnost i kulturu u Francuskoj. PATOS je sa ovom predstavom do sada nastupao preko 70 puta na različitim festivalima, i tako pokrenuo svoj program Teatar zatvorenih očiju (Eyes Shut Theatre) - senzorni teatar u okviru kojeg nastaju predstave koje publika doživljava sa povezima na očima.

 

Takođe, istog dana povodom Svetskog dana muzike, PATOS će izvesti i ulični performans "Upali unutrašnje svetlo" u okviru zvaničnog programa Pariza povodom obeležavanja ovog datuma. Zajedno sa glumcima pozorišta, nastupa u performansu i predstavi mladi harmonikaš iz Smedereva, Mile Đurđević.

U Beogradu, 23. juna, PATOS nastupa na sceni Malog pozorišta Duško Radović sa predstavom Oliver Tvist, u režiji Milane Matejić. Predstava polaznika dramskih radionica pozorišta, nastupiće u okviru Nacionalne konferencije o drami i obrazovanju, na kojoj se okuplja stručna javnost iz oblasti dramske pedagogije. Predstava Oliver Tvist je završna predstava polaznika dramskih radionica pozorišta PATOS generacije 2016/17, koju je smederevska publika imala prilike da vidi 15. juna u Centru za kulturu Smederevo.

 

BONUS VIDEO: ANA VUČKOVIĆ DENČIĆ: Svet Jugoslavije je izgubljen i nepovratno u prošlosti (VIDEO)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media