MINISTRI KULTURE IMAJU REČ: Tribina Je l` stvarno lepše s kulturom?
Foto: Beta

UK PAROBROD

MINISTRI KULTURE IMAJU REČ: Tribina Je l` stvarno lepše s kulturom?

Pored aktuelnog ministra kulture, u ponedeljak 17. septembra od 20h će se za istim stolom naći i Ivan Tasovac, Branislav Lečić, kao i Nada Popović Perišić

Objavljeno: 17.09.2018. 09:56h

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i neki od njegovih prethodnika na toj funkciji iz proteklih dvadesetak godina razgovaraće 17. septembra u Parobrodu o aktuelnim temama u oblasti kulture.

U razgovoru “Je'l stvarno lepše sa kulturom?” najavljeni su, pored Vukosavljevića, i prethodni ministar Ivan Tasovac, koji je bio na čelu resora kulture od 2013. do 2016. godine, zatim Branislav Lečić, koji je bio član Vlade Zorana Đinđića početkom 2000-ih, te Nada Popović Perišić, koja je bila ministarka kulture od 1994. do 1998. godine, a zapamćena je po kampanji “Lepše je sa kulturom” koju je osmislila sredinom 90-ih marketinška agencija Saatchi & Saatchi (danas New Moment).

Razgovor će od 20 sati voditi Aleksandar Đuričić, koji je pozvao zainteresovane da provere da li i za ministre kulture važi pitanje koje se može čuti kod automehaničara ili frizera: “Ko vam je ovo radio?’”

Nada Popović Perišić danas je profesorka i predsednica Fakulteta za medije i komunikacije, čiji je bila i prvi dekan, Ivan Tasovac se vratio na čelo Beogradske filharmonije odakle je i došao u Ministarstvo kulture, a glumac Branislav Lečić, koji je aktivan i u politici, radi i kao vanredni profesor na Fakultetu savremenih umetnosti.

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.rs /Seecult.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media