Espreso Live Session #10 @ Knap Club: Coucou Abel (VIDEO)
Coucou Abel u Espreso Lajv sešnu, Foto: Printscreen

muzika uživo

Espreso Live Session #10 @ Knap Club: Coucou Abel (VIDEO)

Coucou Abel prvi put otkad postoji Espreso Live Session nastupaju u punom sastavu, sa bubnjevima i u punoj tonskoj produkciji, zahvaljujući gostoprimstvu Knap Cluba

Objavljeno:
Vladimir Marković

Espreso Live Session #10

Datum snimanja: 30.10.2019.

Mesto snimanja: Knap Club, Đušina 5, Beograd

Izvođač: Coucou Abel

Muzičari: Pavle Popov - gitara, Marko Ignjatović - gitara, Srđan Popov - bas gitara, sintisajzer, Feđa Tom Franklin - bubnjevi

Tonski snimatelj: Luka Petrović (Knap Club)

Audio miks i mastering: Srđan Popov

Video snimatelj, direktor fotografije i rasvetljivač: Đorđe Popović (Adria Media)

Video montaža: Nemanja Markov (Adria Media)

Koordinator tima za foto i video Adria Media: Milenko Miklja

Glavni i odgovorni urednik Espreso.co.rs: Saša M. Stajić

Coucou Abel dobili su privilegiju da otvore sezonu 2.0 Espreso Live Session serijala, gde je u saradnji sa Knap Clubom prvi put omogućeno da ugostimo celi bend, zajedno sa najdinamičnijim (i neki kažu, najvažnijim) instrumentom - "živim" bubnjevima. Dosadašnji trud, entuzijazam i dobro obavljeni posao prethodnog urednika rubrike Kultura, Nikole Markovića, urednika sajta, Saše M. Stajića i dosadašnjeg snimatelja video i audio zapisa, Đorđa Popovića, sada je podignut na višu ravan, pa možemo bez pardona da se pohvalimo da naš Espreso Live Session sada zvuči podjednako kvalitetno kao neki od najčuvenijih svetskih živih sešnova. Akustični prostor Knap Cluba, najsavremeniji miks pult, pregršt prvoklasnih mikrofona, ali pre svega trud i umeće tonskog inženjera Luke Petrovića, doneli su pomak u kojem će od sada podjednako uživati slušaoci i gledaoci kao i sami muzičari koji nastupaju.

Coucou Abel je instrumentalni crossover bend, koji se sa lakoćom šeta između jazz, evergreen, cinematic, funky, reggae, etno, dub (you name it) muzike i lako ih je dovesti u vezu sa bezbrojnim sjajnim referencama - Lalo Schifrin, Tortoise, Jah Wobble, Fish in Oil, Mulatu Astatke, Esquivel, Khruangbin, Godspeed You Black Emperor samo su neka od imena koja prvo padaju na pamet. Osovinu benda čine braća Pavle i Srđan Popov, s' tim da je Coucou Abel ipak u kreativnom smislu pretežno Pavlov bend. Ove dve muzičke pčele radilice oko sebe su okupile još dvojicu sjajnih momaka, bubnjara Feđu Toma Franklina i gitaristu Marka Ignjatovića.

Nakon prvog albuma objavljenog krajem 2018 za SKC Kragujevac, nakon pobede na Konkursu za prvi CD koji je ova kuća objavila, a podržala i opština Kragujevac, ova četvorka vredno radi na sledećem ostvarenju i nastupa gde god možete pomisliti da je moguće održati koncert. Tihi i nenametljivi, ali sve neizbežniji kada se govori o najvišim dometima savremene instrumentalne muzike na Balkanu, Coucou Abel se useljavaju u naša srca svojim šarmantnim starovremenskim melodija koje zvuče tako (post)moderno i privlačno.

Poslušajte i intervju sa bendom Coucou Abel:

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.