Violinista koji peva: Ako verujete i ako ste inspirisani i zaljubljeni u to čime se bavite, granice ne postoje
Dmitrij Sinkovski, Foto: Promo

DOĐITE

Violinista koji peva: Ako verujete i ako ste inspirisani i zaljubljeni u to čime se bavite, granice ne postoje

Dmitrij Sinkovski nije samo izvanredni violinista, on je i dirigent, pevač

Objavljeno:

U nedelju 13. oktobra na programu 51. Bemusa na sceni Kolarca, nastupa neverovatni Dmitrij Sinkovski sa ansamblom “La Voce Strumentale“. Dmitrij Sinkovski nije samo izvanredni violinista, on je i dirigent, pevač – nesvakidašnji spoj ruskog virtuoziteta i italijanske kantabilnosti koji svojim vokalnim mogućnostima i interpretacijama osvaja publiku. Zaljubljenik je u barokni i ranoklasični repertoar. Sinkovski je svoj orkestar na starim instrumentima La Voce Strumentale (Instrumentalni glas) osnovao 2011 godine. Ansambl je izdao dva albuma za francusku kompaniju Naïve, nastupa na svim vodećim međunarodnim festivalima, a imaćemo zadovoljstvo da ih čujemo i na BEMUS-u.

foto: Promo

Na programu koncerta su dela Vivaldija : Godišnja doba, koncerti za violinu op. 8; Koncert za violu d'amore i lautu RV 540; Kantata Cessate, omai cessate RV 684 Violinu Frančeska Ruđerija iz 1675. godine ustupila mu je na korišćenje Fondacija Jumpstart Jr. Sinkovski je u intervjuu za Tanjug izjavio da smatra da klasična muzika neće nestati zbog tehno revolucije „Nadam se da ću u koncertnoj sali sresti i mlađu publiku, jer je svuda po svetu upravo omladina zainteresovana za baroknu muziku. Skoro svi znaju Godišnja Doba Vivaldija, ali istovremeno verujem da ćemo iznenaditi publiku našom interpretacijom“ kazao je Sinkovski. Prema njegovim rečima, potrebno mu je trostruko više energije za jedan koncert da bi pred publikom na jednom nastupu muzicirao, dirigovao i pevao. „Ako verujete i ako ste inspirisani i zaljubljeni u to čime se bavite, granice ne postoje“, kazao je Sinkovski.

foto: Promo

Kao pobednik vodećih evropskih takmičenja Sinkovski je svoju briljantnu karijeru započeo saradnjom sa čuvenim ansamblima za ranu muziku kao što su Il Giardino Armonico, Il Complesso Barocco, Musica Petropolitana i Accademia Bizantina. Kao umetnik posebno je vezan za belgijski ansambl B´Rock i dugo sarađuje sa Lukom Pjankom i njegovim ansamblom Claudiana, kao i sa Baroknim orkestrom Helsinkija. Danas je veoma tražen i intenzivno nastupa širom sveta. Prošle godine je bio gostujući dirigent Simfonijskog orkestra Sijetla, a bio je i redovni gost dirigent Simfonijskog orkestra Detroita. Sinkovski sarađuje sa umetnicima kao što su Aleksej Ljubimov, Teodor Kurencis, Aleksandar Rudin, Dorotea Oberlinger, Andreas Šol, Kristina Mkitarijan, Kristof Koan i drugi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.