OVAJ TRIK SA RADIJATOROM, SMANJIĆE VAM RAČUN ZA STRUJU! Radite ovako kao što piše i videćete razliku u novčaniku
Čišćenje radijatora / Ilustarcija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVAJ TRIK SA RADIJATOROM, SMANJIĆE VAM RAČUN ZA STRUJU! Radite ovako kao što piše i videćete razliku u novčaniku

Pre čišćenja radijatora obavezno isključite grejanje

Objavljeno:

Sakupljanje prašine između rešetki može začepiti protok toplote, a tada oni moraju snažnije raditi kako bi zagrejali celu prostoriju u kojoj se nalaze.

Pre čišćenja radijatora obavezno isključite grejanje. Ovo je sigurnosna mera jer ćete radijator čistiti vodom, a i prljavština će lakše otići s hladnih površina.

Na gornjem delu radijatora nalaze se otvori koje je jednostavno očistiti korišnjem fena za kosu. Fen upalite i stavite topli vazduh da svojim strujanjem kroz otvore ukloni veće količine prašine i prljavštine. Isti efekt možete postići i ako imate usisivač na paru. Sve ono što se nalazilo u radijatoru sada će pasti na pod, a to jednostavno pometite ili usisajte. Za sedeći korak idealno bi bilo koristiti drveni štap prekriven pamučnom tkaninom. Od gore prema dole svaku rešetku očistite zasebno.

Završite čišćenjem spolja. Sok od limuna razredite u vodi i mokrom krpom prebrišite radijator. Ostavite da se osuši, a tek kada budute u potpunosti sigurni da nije vlažan možete ponovno upaliti svoj radijator.

Bonus video

Bonus video

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.