GUSGUS PRED NASTUP U BARUTANI: Nesvakidašnje je iskustvo tragati za novom muzikom danas
GusGus, Foto: Promo

PRED BG PUBLIKOM

GUSGUS PRED NASTUP U BARUTANI: Nesvakidašnje je iskustvo tragati za novom muzikom danas

Jedan od najpopularnijih elektronskih sastava, islandska avangardna atrakcija GusGus, nastupiće u u subotu 11. maja u Barutani na Kalemegdanu

Objavljeno:

GusGus su miljenici svake publike koja voli dobre žurke i plesnu muziku, nordijski elektro zvuk, kao i magične i uzbudljive live nastupe sa umetničkim pečatom. Na samim počecima, njihova muzika je bila pod snažnim uticajima trip hopa, koji su vremenom zamenili za klupski haus zvuk s euforičnim pop senzibilitetom očaravajućih emocija i energije.

GusGus su u nastali 1995. godine u Rejkjaviku kao kolektiv muzičara, producenata, filmskih stvaralaca i izvođača, dok su danas duo koji čine pevač Daníel Ágúst Haraldsson i Birgir Þórarinsson. Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji elektra, tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa popom i drugim muzičkim žanrovima. Sarađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode, Sigur Ros i Ian Brown.

Iako je razvojem tehnologije elektronska muzika vrlo napredovala, GusGus se ne prilagođavaju trendovima, pa i dalje koriste analognu opremu uz pomoć koje kreiraju pravi elektronski zvuk.

Ograničen broj ulaznica po promo ceni od 1190 dinara za parter i 1790 dinara za VIP platformu nalazi se u prodaji putem Ticketvision i Gigs tix prodajnih mreža.

Povodom predstojećeg nastupa, GusGus su odgovorili na nekoliko pitanja za Espreso.

Kako vidite muzičku scenu danas?

Sa novim tehnologijama i društvenim mrežama svako može da ima šansu danas. Svako može nešto da izda, a mogućnosti mogu biti fantastične, posebno ako ste kreativni. Ali sve ima i lošu stranu. Možete biti izgubljeni u moru svega i onda ne možete napraviti nekakvu buku. Ali je zaista nesvakidašnje iskustvo tragati za novom muzikom danas.

Ljudi kažu da je vaš prethodni nastup u Beogradu krajem 2017. godine bio spektakularan. Da li se sećate publike?

Da, bilo je jako dobro. Mislim da u poslednje dve godine baš uživamo na turnejama. Trenutno smo u bendu samo nas dvojica, a obojica smo tu od samog početka. Promenila se malo i dinamika sada kada smo duo. Imamo više slobode u prezentovanju muzike i shvatili smo da radimo sve bolje nastupe ovako. Zato i publika ima jače emotivno iskustvo kada nas sluša.

Koji vam je omiljeni GusGus album?

Uvek je onaj poslednji. On je takođe i najbolji do sada.

Šta možemo da očekujemo od vas 11. maja?

Plan je da predstavimo nešto novo za sve fanove. Takođe, plan je da sviramo i neke stvari sa novog albuma, a biće i dosta starijih hitova. Mislim da je to dobra kombinacija za šou, da uz nešto novo prikažemo i šta je bio naš maksimum u poslednje dve decenije.

Da li imate poruku za fanove?

Budite spremni da se jako dobro provedete sa nama, uživajte u večeri i gledajte na svet vedrije i pozitivnije!

BONUS VIDEO: MARIJA VUKIĆ & SRĐAN GOJKOVIĆ GILE: Kako je nastao prvi dokumentarni film o ELEKTRIČNOM ORGAZMU (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.