Tom Jork, Robert Smit, Dženet Džekson...objavljeni novi članovi ROKENROL KUĆE SLAVNIH
Tom Jork i Robert Smit, Foto: Printscreen/Profimedia

značajno priznanje

Tom Jork, Robert Smit, Dženet Džekson...objavljeni novi članovi ROKENROL KUĆE SLAVNIH

Među onima koji nisu prošli u najuži izbor, nalaze se Rage Against the Machine, Kraftwerk, MC5, Rufus & Chaka Khan, LL Cool J, Devo, Tod Rundgren, i Džon Prajn

Objavljeno:

Kompletna lista nominovanih objavljena je ranije ove godine, u oktobru, pre nego što je sužena na konačnu listu. Uz Jorka, Smita, i Dženet Džekson, među ostalim budućim članovima su Stivi Niks (Fleetwood Mac), Roxy Music, Deff Leppard, i Zombies.

Da bi kandidat ispunio uslove za ulazak u RNR Kuću slavnih, neophodno je da je prvi album objavio barem pre 25 godina, to jest 1993.

Među onima koji nisu prošli u uži izbor, nalaze se Rage Against the Machine, Kraftwerk, MC5, Rufus & Chaka Khan, LL Cool J, Devo, Tod Rundgren, i Džon Prajn.

Prošle godine su u Kuću slavnih primljeni Nina Simon, The Cars, Bon Jovi, The Moody Blues, i Dire Straits, dok su iz konkurencije ispali Radiohead, Kejt Buš i Depeche Mode.

"Kao britanskom bendu, veoma nam je drago što smo nominovani, iako ne razumemo baš kulturološki značaj nagrade", rekao je Ed O' Brajen iz Radioheada prošle godine, nakon što su objavili da neće prisustvovati imenovanjima. "To je veoma američka stvar. Mi Britanci smo veoma loši u slavljenju samih sebe".

Tom prilikom je dodao: "Jedna od stvari koju sam uvek voleo kada dolazimo u Ameriku, jeste to što sa tamošnjim bendovima uvek može lepo da se ćaska i razgovara. Kada se radi o britanskim bendovima, uvek ima dosta neprijateljskog stava. U našem DNK je smo malo ambivalentni prema ceremonijama dodele nagrada. Nismo baš imali sjajna iskustva. Ne bih hteo da pokažem nepoštovanje, jer je očigledno da su neki sjajni umetnici nominovani. Međutim, najiskrenije ja sve to ne razumem".

34. ceremonija prijema u Rokenrol kuću slavnih biće upriličena 29. marta u Barklejs centru u Bruklinu.

BONUS VIDEO: Nežni Dalibor: Značajan događaj

(Espreso.co.rs /NME)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.