Internacionalni kvartet saksofoniste RASTKA OBRADOVIĆA nastupa u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu
Rastko Obradović, Foto: SuperDot

veliki džez talenat

Internacionalni kvartet saksofoniste RASTKA OBRADOVIĆA nastupa u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu

Na koncertu u Beogradskoj filharmoniji na kojem će specijalni gost biti Arkadij Šilkloper

Objavljeno: 11:43h

Nova snaga na evropskoj džez sceni Rastko Obradović predstavlja svoj norveški kvartet nastao 2017. godine tokom njegovih studija na Norveškoj Muzičkoj Akademiji u Oslu. U okviru mini turneje u Srbiji ovaj sastav će održati koncerte u Kragujevcu (Knjaževsko-srpski teatar 16. novembra), Beogradu i Novom Sadu (KC Lab, 20. novembra) Koncert u Beogradskoj filharmoniji na kojem će specijalni gost biti Arkadij Šilkloper (Arkady Shilkloper) jedan od najboljih svetskih džez izvođača na francuskom i alpskom rogu (ovdašnjoj publici poznat kao član sastava Moscow Art Trio sa kojim je nastupao u Beogradskom Domu omladine i Sava centru) predstavlja muzički vrhunac turneje.

Koncert u Beogradu biće sa specijalnim gostom
Koncert u Beogradu biće sa specijalnim gostom foto: SuperDot

Na ovom koncertu će nastupiti: Rastko Obradovic (SRB) - saksofon Martin Sandvik Gjerde (NOR) - klavir Alexander Hoholm (NOR) - kontrabas Raymond S. Lavik (NOR) - bubnjevi Arkady Shilkloper (RUS) - francuska i alpska horna Rastko Obradovic Quartet (SRB/NOR) nastao je 2017. godine u Oslu, tokom Rastkovih studija na „Norveškoj Muzičkoj Akademiji“ u ovom gradu. Rastko Obradović je u svojoj 23. godini već muzičar svetske klase. Odlikuju ga autentičan i upečatljiv ton kao i vanserijska improvizacija, što mu je donelo saradnju sa iskusnim muzičarima iz Srbije i inostranstva. Razvijao se pod snažnim uticajima Jan Garbareka, Majkl Brekera, Soni Rolinsa i BOJAN Zsa kojim je ove jeseni objavio EP „Wabi Sabi“ za AMP Music & Records ASiz Norveške. Kvartet čine još i Martin Sandvik Gjerde veoma mlad i aktivan pijanista na norveškoj džez sceni, Alexander Hoholm jedan od najangažovanijih mlađih kontrabasista u Oslu i Raymond S. Lavik izvanredno tražen džez bubnjar širom Skandinavije.

Arkadij Šilkloper (RUS) Nekada član Boljšoi Teatra, Arkadij je već decenijama jako zaposlen frilenser. Nastupa širom sveta sa brojnim džez sastavima različitih formacija, simfonijskim i filharmonijskim orkestrima kao i specifičnim duvačkim ansamblima. U ovaj projekat donosi neponovljiv karakter, ogromno iskustvo i lično razumevanje slovenske i norveške muzičke tradicije. Ulaznice za koncert u Beogradskoj filharmoniji dostupne su na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 1000 i 1200 dinara. U prodaji je i ograničen broj ulaznica u kategoriji On Stage po ceni od 3000 dinara.

BONUS VIDEO: Jensen Sisters: Infinitude na Beogradskom džez festivalu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.