Vasil Hadžimanov nastupa kao specijalni gost na flamenko koncertima kubanske trupe Ecos Company
Vasil Hadžimanov, Foto: Asja Zec

Delimo besplatne karte!

Vasil Hadžimanov nastupa kao specijalni gost na flamenko koncertima kubanske trupe Ecos Company

Kubanski flamenko sastav, Ecos Company, nastupiće kao drugi izvođač serijala Musicology Sessions, 17. i 18. oktobra u klubu Bitefartcafe

Objavljeno: 15:01h

Kao specijalni gost na nekoliko numera, ovim virtuozima sa Kube će se pridružiti jedan od naših najvećih virtuoza na klaviru, Vasil Hadžimanov, pa će posetioci imati jedinstvenu priliku da čuju spoj kubanske strasti i srpskog temperamenta u muzici.

Espreso vam poklanja karte za ove koncerte! Prvih šestoro čitalaca koji ostave komentar na ovom Facebook postu i jave nam se u inbox facebook strane Espreso Kultura (sa napomenom za koji koncertni dan žele karte, uz puno ime i prezime), dobiće po dve karte za jedan od ovih koncerata. Delimo 3x2 karte za svako koncertno veče.

Vasil Hadžimanov je jedan od najpoznatijih džez pijanista u Evropi. On je pravi muzički dragulj ovog podneblja, a to bi mogao biti na bilo kom meridijanu. Svirao je sa brojnim poznatim svetskim muzičarima poput David Binney, Matt Garrison, Antonio Sanchez, George Garzone, David Gilmore i mnogim drugim. Takođe, Vasil pruža podršku i nastupa sa svim mladim muzičarima sa ovih prostora koji trenutku pohađaju studije na jednom od najznačajnijih svetskih univerziteta “Berklee College of Music”, koje je i sam završio.

Ecos company
Ecos company foto: Promo

Njegov rad na ovim prostorima ne treba posebno predstavljati, pošto je malo ljudi koji vole jazz a da već nisu čuli za Vasil Hadžimanov Band, ili ne poznaju njegovu muziku sa filmskog platna ili TV ekrana. Vasilove kompozicije reflektuju muzičku raznovrsnost u najboljem smislu te reči, a njegov ogromni svirački potencijal koristili su i koriste velikani balkanske scene, kao Rambo Amadeus, Lazar Tošić, Bisera Veletanlić, Darkwood Dub i mnogi drugi.

Vasil je prošlog vikenda nastupao na otvaranju kluba, u zgradi Bitef teatra, gde će publika sigurno imati prilike da ga sluša i u toku zimske sezone. Međutim, nastup sa ovom kubanskom trupom će svakako biti sasvim drugačiji s obzirom na to da je u pitanju muzičko-plesni spetakl, ali sigurno smo da će Vasil uspeti da u ovih nekoliko numera ostavi svoj pečat.

Karte za Vasilov i Ecos Company šou možete pronaći na svim prodajnim mestima eventima i ddtickets, kao i online.

Nakon flamenko spektakla, u sklopu prvog dela Musicology Sessions nastupaju i Knower i Keziah Jones u novembru, o čemu ćemo više pisati uskoro.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Grupa Turisti

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.