EKV u fokusu: Veče za Milana i Magi u Poletu (VIDEO)
Foto: preentscreen, Facebook

koncert, tribina, izložba

EKV u fokusu: Veče za Milana i Magi u Poletu (VIDEO)

U sredu, 19. septembra od 18h, ulaz slobodan

Objavljeno:

Galerija Polet i Udruženje "Deca iz vode" će u sredu, 19. septembra od 18h, organizovati veče posvećeno Milanu Mladenoviću i Margiti Stefanović, preminulim članovima kultne jugoslovenske rok grupe Ekatarina Velika. U Galeriji će biti otvaranje izložbe fotografija članova udruženja "Deca iz vode", posvećenih Milanu, Magi i EKV-u.

Na tribini će govoriti: Aleksandar Žikić, autor knjige "Mesto u mećavi - Priča o Milanu Mladenoviću", Dušan Vesić, autor knjige "Magi - Kao da je bila nekad" i Petar Janjatović, autor "YU rock enciklopedije". O počecima Milanove karijere i njegovim tinejdžerskim danima govoriće nam Mikica Stefanović, član i osnivač grupe "Limunovo drvo". Pored razgovora sa autorima posetioci će moći i da kupe knjige po promotivnoj ceni.

Nakon tribine sledi nastup članova projekta "Deca iz vode" i beogradskih muzičara koji će u akustičnom setu dočarati pesme EKV- a, a specijalni gost je i Mikica Stefanović koji će za publiku odsvirati nekoliko pesama.

Ovim događajem biće obeleženo 60 godina od rođenja Milana Mladenovića (21.9.1958) , uz podsećanje na Magi Stefanović, koja nas je napustila 18. septembra 2002. godine. Beogradski umetnici će, zajedno sa poštovaocima kultnog EKV-a, odati počast jednima od najvećih ikona rokenrola osamdesetih, specifičnim i neponovljivim ličnostima tadašnje muzičke scene. Galerija Polet nalazi se u Cetinjskoj 15, a ulaz je slobodan.

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.