No vejv i post-pank legenda Lidija Lanč stiže u Beograd (VIDEO)
Foto: Promo, Jasmine Hirst

NAJAVA

No vejv i post-pank legenda Lidija Lanč stiže u Beograd (VIDEO)

Koncert njene postave Big Sexy Noise biće održan u KC Grad 13. novembra

Objavljeno:

Jedan od dva aktivna muzička projekta no vejv/post-pank kraljice Lidije Lanč zove se Big Sexy Noise. Pored nje čine ga i Džejms Džonston i Jan Vajt, gitarista i bubnjar poznati iz sastava Gallon Drunk. Grupa je formirana 2008, a 2009. objavljuje prvi, istoimeni mini album za Sartorial Records. Sledi „Trust The Witch“ iz 2011. i live snimak iz Italije zabeležen iste godine, a potom prvi put sa „Trust The Witch“ objavljen 2013, da bi se potom pojavio „samostalno“ 2016.

Big Sexy Noise su mračni hevi bluz. Lidijin sugestivni vokal prati kostur pesme koji čini Gallon Drunk dvojac. Dramatično, melanholično, preteće i ubedljivošću koja obara slušaoca lakoćom promene emocije koja se ističe. Grinderman sreću Howlina Wolfa i zajedno istražuju po zaostavštini Roberta Džonsona.

Lidija Lanč je legenda umetničkog Njujorka. Nema ozbiljnog muzičara koji nije sarađivao sa njom makar jednom u karijeri. Od svih mogućih postava Sonic Youth, pre toga Džejms Čens i Nik Kejv još iz The Birthday Party dana, Roulend S. Hauard, Einsturzende Neubauten, Robert Kvin, Majkl Đira, Džefri Li Pirs... Svi su radili sa vešticom jer je to uvek obećavalo neku novu vrstu umetničkog uzbuđenja.

Ultimativna ikona njujorške avangarde debituje u Beogradu u utorak, 13. novembra u KC Gradu od 22:00. Ulaznice su u pretprodaji po sledećim etapama: do 21. septembra 1000 din, od 22. septembra do 12. novembra 1300 i na dan koncerta 1500 din. Pretprodajna mesta: Brod i Chillton Hostel Beograd. Specijalni gosti: Halftones.

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.