KONAČAN JE CILJ DA SE SUPROTSTAVIMO ljigama, svinjama što kontrolišu mase, po narodu gaze... Zagrmela nova pesma Beogradskog sindikata koja TERA NA ULICE! (VIDEO)
Foto: Printscreen

možda i najjača pesma do sada

KONAČAN JE CILJ DA SE SUPROTSTAVIMO ljigama, svinjama što kontrolišu mase, po narodu gaze... Zagrmela nova pesma Beogradskog sindikata koja TERA NA ULICE! (VIDEO)

Zvuk ove muzike tera te na ulice, sindikalno proleće, počinje, probudi se, pozivaju momci iz Beogradskog sindikata

Objavljeno: 16:10h
Marija Ivetić

Nova pesma Beogradskog sindikata, zapalila je društvene mreže, a razlog tome su stihovi pesme koji po običaju ukazuju na socijalne, ekonomske, političke i sve druge probleme sa kojima se naše društvo suočava.

Pesme BS-a koje se tiču društvenih problema kao što su "Niko ne može da zna“, „Welcome to Srbija“, „Pravo kroz vetar“, „Zajebi“ i „Sistem te laže“ gađale su do sada pravo u suštinu, ali njihov najnoviji hit daje pravu sliku stanja u našoj zemlji i najbolje do sada opisuje društvo u kojem živimo.

Zatrovani smo rijaliti programima, do guše smo u dugovima, ne znamo šta ćemo od muke pa u poslednje vreme sve češće izlazimo na ulice gde uzaludno tražimo pravdu koje je sve manje.

Nažalost, nama svako čudo stvarno prođe za tri dana, pa ne ustrajavamo ni u čemu, pobunimo se na trenutak pa utihnemo, a onda nastavimo da kukamo u svoja četiri zida i mučimo istu brigu.

Beogradski sindikat upravo u svojoj novoj pesmi ogoljeva tu našu realnost i poziva na krajnju pobunu i suprotstavljanje svima koji nas tlače.

- Država me sluša, al'ne muziku, moj tebra Zato pričamo u šiframa jer konačan je cilj da se suprotstavimo ljigama svinjama što kontrolišu mase po narodu gaze, zato im popularnost opada a ovaj pokret raste Ko Anonimusi udaramo gde boli Vikiliks na traci, istina na izvoli Narod nas voli, poštovani ko idoli - stoji u pesmi.

Kadrovi iz novog spota
Kadrovi iz novog spota foto: Printscreen

Oni već čuju zvuk revolucije, za koji smo mi sada, nažalost, potpuno gluvi, i ohrabruju nas tvrdeći da je zlo uništivo, u šta većina nas ne veruje jer živi okružena njime poslednjih, pa brat bratu, makar 30 godina. - Neuništiv kao glupost koju gledam na TV-u Neuništiv ko starleta što se slika u WC-u Neuništiv kao bot, kad se zakači na mrežu Neuništiv kao tajkun koji davi se u kešu Neuništiv kao seme sa genom terminatora Neuništiv kao otrov koji sipaju iz vazduha Neuništiv kao virus koji satire sirotinju Neuništiv kao lek koji posle ti prodaju Neuništiv ko bankari, kad je ceo svet u krizi Neuništiv ko Rokfeler koji večno bi da živi I zlo je neuništivo, ako tako misliš jer, ako se ne pobuniš, nema kraja listi - navode momci iz Sindikata u pesmi. Ko zna, možda ova pesma stvarno uspe da podigne neke od nas, trgne nas iz ružnog sna i letargije u koju smo zapali pa nas ohrabri da preduzmemo neki korak više, ali čisto sumnjamo...

Evo vam i ostatak teksta, pa vi vidite:

- Zvuk ove muzike tera te na ulice Sindikalno proleće, počinje, probudi se Al' ovo nije ona priča iz Libije kad u ime demokratije su branili teroriste I nije isto što i priča iz Irana kad zbog prava korporacije je oborena vlada Mi nismo CANVAS, mi smo sindikalni talas ovaj put nema prodaje, sad idemo do kraja Slušaj sad ovamo, potrudi se da čuješ ugasi televizor što ti mozak gadno truje Znam da jesi besan, na ceo svet ti pljuješ Al' se nisi ni potrudio da sebi bolji budeš Ajde, beži sad odatle, izađi iz tog kruga iz tog mračnog lavirinta gde tvoja duša luta Glasovi što lažu te u mozgu ti se talože pa te drže pod kontrolom jer lako te nalože Misliš da sve znaš, čitaš dnevne novine Slušaš nove tračeve, nova doza utopije Kažeš nije loše, mnogo bolje od sirotinje A siromašan duhom je mnogo gori od životinje Znam da te smaram što neću da te varam i neću da ti bajam, da ti lažnu sliku stvaram Ne nudim ti san da ga sanjaš svaki dan samo savet da ti dam, pa ćeš shvatiti i sam Da ovaj mozak tvoj u glavi nije samo siva masa služi za razmišljanje i tu je tvoja šansa Ne trebam ti ja da ti kažem šta je stvarno meni biće drago da inspirišem te samo Da misliš svojom glavom, da se naoružaš stavom da težiš cilju pravom, makar ne stigao tamo - kažu Sindikalci.

Ipak, ruku na srce, znamo mi sve ovo odavno što nam poručuju u pesmi, svesni smo mi gde živimo i količine otrova koju primamo svaki dan, pa smo isto tako i svesni da nema te pesme koja može da promeni svest koja vlada.

Da ne raspredamo više, nego lepo poslušajte pesmu:

Bonus video

Intervju sa uličnim umetnicima iz Izraela Dede i Nican Minc

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.