PETAR BOŽOVIĆ OBJAVIO ROMAN ZELENI OKTOBAR
Foto: Ammonite

Domaća književnost

PETAR BOŽOVIĆ OBJAVIO ROMAN ZELENI OKTOBAR

Roman govori o našoj novijoj istoriji, o demokratskim promenama u Srbiji 2000. godine. Piše: S.D. / Danas

Objavljeno: 22.05.2020. 16:39h
  • 4

U pitanju je mistični triler o dva brata koja u Srbiju pred burne događaje donose magični napitak i za sebe vezuju mnoge aktere koji žele da sprovedu ali i da spreče nadolazeće promene.

Recenzent knjige Vanja Bulić kaže: „Odavno nismo imali ovako originalan pristup neminovnosti društvenih promena, s tim što autor na metaforičan način uvodi Ruse i Amerikance, one bez kojih se ni jedna promena na Balkanu ne može zamisliti ni sprovesti. Kraj romana u zgradi Skupštine koja gori 5. oktobra dvehiljadite godine, neočekivan je, uzbudljiv i poučan.“

______________________________________________________________________________________________

VAŽNA DOPUNA OVE VESTI

Kontaktirali smo izdavačku kuću Ammonite Books i pitali da li je autor ovog romana naš poznati glumac Petar Božović. Odgovor glasi: ne. U pitanju je pisac koji je imenjak i prezimenjak poznatog glumca, kome je ovo prvi roman.

_______________________________________________________________________________________________

„Ovo je pre svega roman o poverenju. Poverenju u ljude, njihova obećanja i naše potrebe da stalno tražimo izlaz u teškom vremenu na istorijskoj prekretnici“, kaže Petar Božović. „To je priča o zabludama jednog naroda uvek podložnog manipulacijama.“

Zanimljivo je da se pisac ovog romana – događaja usudio da na specifičan način komentariše pred čitaocima dešavanja, iz najsvežije prošlosti, koja nam ne dozvoljavaju da ih se konačno oslobodimo i smestimo u istoriju kako bismo iskoračili u sigurnije društveno sazrevanje.

espreso.rs/danas.rs

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media