LIK I DELO: Tajanstveni život Vladislava Bajca
Vladislav Bajac, Foto: Promo

NAJAVA

LIK I DELO: Tajanstveni život Vladislava Bajca

U četvrtak 15. novembra od 19 sati u KROKODILovom Centru s Vladislavom Bajcem razgovaraće Boris Miljković

Objavljeno:

Već pune četiri decenije Vladislav Bajac aktivan je na našoj kulturnoj sceni kao pisac, izdavač, urednik, novinar, prevodilac, kulturni radnik. Višestrukost Bajčevog bavljenja u našoj javnosti, sklonost ka uvođenju novih formi i osavremenjivanju starih, okosnica je njegovog delovanja od samog početka.

Od uređivanja stranica posvećenih kulturi u Studentu početkom sedamdesetih, preko uređivanja specijalizovanog časopisa Haiku, rada na Drugom programu Radio Beograda pa na Studiju B gde je osnovao legendarni omladinski program i školu novinarstva Ritam srca do uređivanja časopisa Rock i Hušer kao i više desetina doumentarnih TV emisija o svetskoj književnosti i kulturi.

Kao pesnik i pisac prevođen je na dvadesetak svetskih jezika a jednako je poznat i kao osnivač, glavni urednik i direktor izdavačke kuće "Geopoetika" iz Beograda.

Boris Miljković je, naravno, najčuveniji po svom televizijskom radu a posebno po nisu televizijskih emisija i filmova koje je realizovao u kreativnoj saradnji s Branimirom Dimitrijevićem (tandem Boris i Tucko): Niko kao ja, Rokenroler, Ruski umetnički eksperiment itd. Autor je velikog broja televizijskih reklama i muzičkih spotova. Višestruko nagrađivan na prestižnim međunarodnim festivalima. Poslednjih godina sve je aktivniji u domenu književnosti i zapažene su njegove knjige pripovedaka kao i romani koje je objavljivao za Geopoetiku i SamizdatB92.

Ulaz je slobodan.

BONUS VIDEO: U HOLIVUDSKOM MANIRU: Novi trejler za film KRALJ PETAR PRVI (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.