LIJAM NISON: Privukao me je mračni humor koji struji filmom
Lijam Nison, Foto: Promo

triler majstor

LIJAM NISON: Privukao me je mračni humor koji struji filmom

Holivudski glumac o svom novom filmu "Ledena potera"

Objavljeno: 21.02.2019. 13:40h

Nema puno glumaca čija biografija uključuje sve uloge, od one nominovane za Oskara u filmu Šindlerova lista do Džedaja, negativca u filmu o Betmenu, sumnjivog policajca napravljenog od Lego kockica i Lava koji govori. No, Lijam Nison nije poput drugih glumaca.

S neverovatnom filmografijom od čak 126 naslova, ovaj 66-godišnji glumac dokazao se i kao akciona zvezda ulogom Brajana Milsa u hitu Taken.

„Ledena potera je odličan, klasični triler osvete,” kaže Nison. „No ono što me zaista privuklo je mračni humor koji struji filmom.“

 

Kako ste došli u dodir s ovim filmom?

„Majkl Šemberg, producent s kojim sam već ranije sarađivao, rekao mi je da pogledam norveški film "Po redu nestajanja" i rekao je da će snimiti adaptaciju za američko tržište. Svideo mi se film i zainteresovao me. Ovo je odličan triler osvete sa zanimljivim negativcima i mračnim humorom.”

 

Što nam možete reći o svom liku?

„Glumim čoveka po imenu Nels Koksman. On je sasvim običan. Sretno oženjen, ima jedno dete – 21-godišnjeg sina. Živi na drugoj strani planine od malog skijališta po imenu Keho. Njegov posao tokom zimskih meseci je da čisti put od snega. U tome mu pomažu razne mašine poput raspršivača snega itd. On voli svoj posao i radi ga odlično pa je proglašen Građaninom godine.“

 

foto: Promo

 

 

Krenuo je drugačijim putem od ostalih muških članova svoje porodice, zar ne?

„Da. Njegov otac je u mladim danima bio jako umešan u kriminalne aktivnosti podzemlja. Nelsov stariji brat, kojeg odlično igra Bil Forsajt, bavi se očevim zanatom. Ipak Nels je iz nekog razloga odabrao pošten život, barem do nemilog događaja koji menja sve. Pre toga Nels je u sretnom braku s divnom damom po imenu Grejs, koju glumi fantastična Lora Dern. Imaju jednog sina, 21-godišnjeg Kajla.”

 

 

 

Prekretnica za Nelsa u ovom filmu je, naravno, smrt njegovog sina. Šta nam možete reći o njemu?

„Njih dvojica su prilično bliski. Kajl je veliki obožavatelj američkog fudbala, za razliku od Nelsa. Kajl radi na aerodromu njihovog malog skijališta. Sve je normalno dok mog sina ne ubiju dileri drogom što uzrokuje raspad moje veze sa Grejs.

 

Dinamika odnosa otac-sin u filmu nije prikazana samo kroz odnos Vas i Kajla, zar ne?

„Ne, u filmu su tri sina i tri oca. Ja i moj sin, sin šefa narko kartela Whita Bulla, koji radi za svog oca pa je takođe kriminalac, i Vikingov sin, simpatični i inteligentni klinac od 11 ili 12 godina koji nije poput svog oca.

 

I ranije ste glumili u trilerima osvete, ipak možemo li reći da je ovaj drugačiji od drugih?

„Definitivno. Nels nije spreman za sve što ga čeka. On misli da traži čoveka koji mu je ubio sina i ne sluti da taj radi za druge ljude koji rade za okrutnog kriminalca po imenu Viking. On je na čelu jednog narko kartela, a White Bull vodi drugi. Nels se nađe u sred toga svega. To jeste klasični film o osveti, ali s dozom mračnog humora i vrlo zanimljivim, trodimenzionalnim negativcima.“

 

 

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #1: On Tour

 

(Espreso.rs)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media