Otvaranje izložbe SAFEWORD Jelene Pantelić
Promo, Foto: Promo

NAJAVA

Otvaranje izložbe SAFEWORD Jelene Pantelić

U četvrtak, 11. jula, u 20 časova, u Umetničkom prostoru U10, koji se nalazi na adresi Kosovke devojke 3
 

Objavljeno: 10.07.2019. 16:25h

"Umetnost Jelene Pantelić podseća na vođenje dnevnika pre nego na pričanje priče, sa refleksijama na poverenje, intimnost i dom koje migriraju iz njenog ličnog života u prostor izložbe", stoji u najavi događaja.

"Kroz iskrenost i vulnerabilnost kojom se predstavlja drugima, umetnica ispituje njihovu i našu pažnju, tražeći iznova i iznova nove forme bliskosti i vezivanja. Taj motiv se provlači kroz način na koji smo pozvani na njenu izložbu, ali i kroz same radove, ponekad i kroz njihovu pripremu", dodaje se u promotivnom tekstu, za izložbu koja će biti otvorena do 27. jula.

 

Jelena Pantelić (1992, Beograd) završila je osnovne studije na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Trenutno je na završnoj godini master akademskih studija istog fakulteta, a u okviru istog programa je kao stipendistkinja Francuske vlade provela semestar u Nacionalnoj školi lepih umetnosti u Parizu. Dobitnica je nagrade „Sreten Stojanović“ za dostignuće u skulpturi za 2018. godinu. Izlagala je na grupnim izložbama u Srbiji i inostranstvu.

 

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media