ANDREA RADULOVIĆ: Beogradski budžet za kulturu uvećan za 30% u poslednjih pet godina
Andrea Radulović, Foto: Promo

ulaganja

ANDREA RADULOVIĆ: Beogradski budžet za kulturu uvećan za 30% u poslednjih pet godina

Prema budžetu grada Beograda za 2019. godinu direktno iz budžeta Grada Beograda za kulturu i realizaciju programa i manifestacija ustanova kulture Grada Beograda je opredeljeno preko tri milijarde dinara

Objavljeno:

Prema budžetu grada Beograda za 2019. godinu direktno iz budžeta Grada Beograda za kulturu i realizaciju programa i manifestacija ustanova kulture Grada Beograda je opredeljeno preko tri milijarde dinara. Od 2014. godine ulaganja u kulturu eksponencijalno rastu, što nam pre svega govori o odnosu ove gradske vlasti prema kulturnoj politici, ali i svesti o značaju razvoja kulturnog života u Beogradu. U odnosu na 2014. godinu, budžet za kulturu se povećao za preko 30 odsto.

Danas je na sednici Skupštine grada doneta i odluka o utvrđivanju neimenovanih ulica na području gradskih opština Savski venac, Zvezdara, Voždovac, Rakovica i Grocka. U Mirijevu na gradskoj opštini Zvezdara, postojaće tzv. „glumačka kolonija“, u kojoj će neimenovane ulice poneti ime velikana srpskog glumišta, Bore Todorovića, Ljube Tadića, Ružice Sokić, Dragomira Bojanića Gidre i mnogih drugih, dok će na Voždovcu jedna ulica poneti ime džez muzičara Miše Blama.

Kada je u pitanju kultura u Beogradu, možda i najznačajniji projekat najavljen za sledeću godinu je Muzej grada Beograda, koji će prvi put dobiti svoju kuću.

"Rekonstrukcija zgrade nekadašnje Vojne akademije i njena prenamena u Muzej grada Beograda nastavak je kulturne politike koja se sprovodi na nivou republike - politike koja ponovnim otvaranjem Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti šalje jasnu i nedvosmislenu poruku da kultura nije više poslednja tačka na dnevnom redu", zaključila je zamenica predsednica skupštine grada Beograda, Andrea Radulović.

BONUS VIDEO: Nikola Vranjković - Marburg (hommo epilepticus) (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.