DŽORDŽ R. R. MARTIN O IGRI PRESTOLA: Serija nije bila dobra za mene
Džordž R.R. Martin, Foto: Profimedia

poznati pisac

DŽORDŽ R. R. MARTIN O IGRI PRESTOLA: Serija nije bila dobra za mene

“Umesto da me ubrza da završim knjige, zapravo me je usporila"

Objavljeno: 20.08.2019. 12:30h

Pisac Džordž R. R. Martin ponovo se oglasio i rekao da je srećan što se “Igra prestola”, koja je bazirana na njegovim knjigama iz serijala “Pesme leda i vatre”, završila.

Proslavljeni autor priznao je da je pisanje scenarija popularne serije usporilo završetak ovog serijala, a koji bi trebalo da se zove “Vetrovi zime”.

On je u intervjuu za Observer priznao da ne misli da je serija bila dobra po njega.

“Umesto da me ubrza da završim knjige, zapravo me je usporila. Svaki dan sam pisao, čak i kada sam imao dobar dan. Ali osećao bi se užasno zato što bih svaki dan pomislio: ‘Bože, pa moram da završim i knjigu. Napisao sam samo četiri stranice umesto 40′”, rekao je proslavljeni pisac.

 

 

Osma i poslednja epizoda popularne serije emitovana je u maju. Poslednjih nekoliko epizoda dobile su veliki broj negativnih komentara, a čak je pokrenuta i peticija za snimanje novih.

Martin je, međutim, rekao da se malo obazirao na te komentare, te da ljude treba “pustiti da imaju svoje teorije”, prenosi Independent.

“Izmakao sam se iz te priče. Pojedine (teorije fanova) su dobre, ali su pojedine pogrešne. Svakako, saznaće kada završim knjigu”, objasnio je.

Poslednja knjiga koju je Martin napisao bila je “Ples sa zmajevima” i izašla je 2011. godine. Još treba da dovrši rad na poslednjem romanu.

Martin je takođe bio angažovan na pisanju serije čija će se radnja odnositi na vreme koje je prethodilo borbi za gvozdeni presto, a u kojoj će jednu od glavnih uloga imati Naomi Vots.

 

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #7: Daniel Kovač (VIDEO)

(Espreso.rs  / CDM.me)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media