GOVORI DA BIH TE VIDEO: Podrška Filmskog instituta Doha dokumentarcu Marije Stojnić
Iz filma "Govori da bih te video", Foto: FCS promo

inostrana podrška

GOVORI DA BIH TE VIDEO: Podrška Filmskog instituta Doha dokumentarcu Marije Stojnić

Premijera ovog filma, srpsko-hrvatske koprodukcije očekuje se tokom 2019. godine

Objavljeno: 17.01.2019. 10:27h

Dokumentarni film „Govori da bih te video“ autorke Marije Stojnić uvršten je u listu 38 regionalnih i međunarodnih projekata kojima je na jesenjoj sesiji Filmskog instituta Doha (Doha Film Institute) odobrena podrška. Filmu Marije Stojnić tom prilikom obezbeđena je podrška za troškove postprodukcije. Premijera ovog filma, srpsko-hrvatske koprodukcije, koja nastaje i uz podršku Filmskog centra Srbije, očekuje se tokom ove godine.

 

Marija Stojnić
Marija Stojnić foto: FCS promo

 

Postavljen na granicu između opservacijskog dokumentarnog filma i zvučnog eksperimenta, Govori da bih te video je omaž stvaraocima i slušaocima kulturnog, umetničkog, naučnog i dramskog programa Radio Beograda, jedine radio stanice u zemlji koja emituje ovakvu vrstu programa. Scenaristkinja i rediteljka je Marija Stojnić, koja je, uz Miloša Ivanovića, i producirala ovaj film. Direktor fotografije je Dušan Grubin, montažeri Kristina Poženel i Ivan Vasić, dizajner zvuka Ivan Zelić, a koproducenti: Restart, Vanja Jambrović i Tibor Keser.

 

 

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Solunu, u programu „Agora: Work in Progress“, u kome se za nagradu „Eurimages Lab Project Award“ takmičilo jedanaest projekata, pobedio je projekat ovog filma. Projekat Marije Stojnić je u Solunu dobio Eurimažovu nagradu u iznosu do 50.000 evra, zato što je procenjeno da je u pitanju film koji će pomeriti granice filmskog izraza i doprineti obnovi evropskog filma. Pre toga, projekat filma „Govori da bih te video“ dobio je i nagradu „ZagrebDox PRO“.

 

 

 

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso - novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

 

(Espreso.rs)


 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media