TOP 5 BIOSKOPSKIH FILMOVA: Ralf razbija internet, Grinč...
Ralf razbija bioskopske blagajne, Foto: Printscreen/youtube

ko je najviše zaradio?

TOP 5 BIOSKOPSKIH FILMOVA: Ralf razbija internet, Grinč...

Ovi filmovi su imali najveći uspeh na severnoameričkom kontinentu

Objavljeno:

Diznijev hit "Ralf razbija internet" je drugu nedelju zaredom na listi filmova koji su najviše zaradili u Severnoj americi, jer je ostvario profit od 25.8 miliona dolara. Ovaj film je na domaćem tržištu ukupno zaradio preko 100 miliona, i još 87 miliona dolara u inostranim bioskopima.

"Grinč" je u prethodnoj nedelji bio na drugom mestu sa zaradom od 17.7 miliona dolara. Film s glavnim likom kome je Benedikt Kamberbač pozajmio glas zaradio je na globalnom nivou čak 268 miliona dolara.

"Krid 2", drugi deo spin-ofa kultne sage o Rokiju Balboi, nalazi se na trećem mestu sa 16.8 miliona dolara (ukupna zarada: 81 milion).

Na četvrtom mestu nalaze se "Fantastične zveri: Zločini Grindelvalda" sa 11.2 miliona i zbirnom zaradom od 134 miliona dolara na domaćem tržištu. Ipak, ovaj "prikvel" Harija Potera je imao znatno veći uspeh u inostranstvu, gde je zaradio preko 385 miliona dolara.

Konačno, na petom mestu je "Boemska rapsodija" sa zaradom od 7.9 miliona dolara. Biografski film o Frediju Merkjuriju je zaradio ukupno 164.3 miliona dolara u Severnoj americi.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Kralj Čačka

(Espreso.co.rs / Variety.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.