TRKA SE ZAHUKTAVA: Koji glumac će dobiti Oskara? (VIDEO)
Kristijan Bejl i Bredli Kuper, Foto: Profimedia

izdvojili se favoriti

TRKA SE ZAHUKTAVA: Koji glumac će dobiti Oskara? (VIDEO)

Najveće šanse se trenutno daju Kristijanu Bejlu i Bredliju Kuperu

Objavljeno: 10:02h

Nominacije za ovogodišnje dobitnike Oskara biće objavljene 12. decembra. Međutim, već sada se polako kristališu favoriti za ovu prestižnu nagradu. Kako piše magazin "Variety", među glumcima su se izdvojila tri glavna kandidata.

Prvi je Bredli Kuper, koji je ostvario jednu od svojih najboljih uloga u karijeri, u filmu "Zvezda je rođena". U roli zavisnika sa velikim srcem, talenta koji se suočava sa mrakom, Kuper je imao priliku da se iskaže u punoj snazi.

Odmah za njim je Kristijan Bejl, glumac poznat po svojim neverovatnim fizičkim transformacijama i promenama kilaže, kojima se podvrgava za potrebe uloga. Ovoga puta je postigao neverovatnu sličnost sa bivšim američkim potpredsednikom Dikom Čejnijem, u filmu Adama Mekeja naziva "Potpredsednik". Film je, kako se navodi, studija karaktera sa glavnim glumcem u centralnom planu.

U senci vodećeg dvojca nalazi se Vigo Mortensen, koji se tiho nametnuo preko uloge u filmu "Zelena knjiga". Njegov kolega iz filma Maheršala Ali će se takmičiti u kategoriji najbolje sporedne uloge. Međutim, Mortensenove šanse su delimično umanjene njegovom nepromišljenom upotrebom reči "c.nja" u jednoj televizijskoj emisiji, kao i činjenicom da je film kritika dočekala kao sladunjav i netačan u svom nehajnom pristupu međurasnim tenzijama šezdesetih godina prošlog veka.

Premda, prema pisanju magazina Variety, nema više izrazitih favorita, među kandidatima bi se mogli naći Rajan Gosling za ulogu Nila Armstronga u filmu "Prvi čovek", kao i Rami Malek za prikaz Fredija Merkjurija u "Boemskoj Rapsodiji".

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs/Variety.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.