TIHOMIR STANIĆ: To što je Nušićijada PROGNANA iz Ivanjice je politička BAHATOST koju srećemo u svim sferama društva! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

eSPRESO NA nUŠIĆIJADI

TIHOMIR STANIĆ: To što je Nušićijada PROGNANA iz Ivanjice je politička BAHATOST koju srećemo u svim sferama društva! (FOTO)

Jedan od učesnika Nušićijade je i glumac Tihomir Stanić...

Objavljeno: 22:33h

Umesto u Ivanjici, Nušićijada je organizovana na Dorćol placu, a festival su svojim učešćem podržale brojne javne ličnosti iz sveta kulture.

Glumac Tihomir Stanić smatra da svaka kulturna manifestacija koja neguje sećanje na nekog kulturnog radnika ili bilo šta što ima veze sa jezikom i kulturom kao osnovnim bićem svakog naroda je veoma značajna.

Lepa je svaka manifestacija koja promoviše smeh i kritičko mišljenje i koja ukazuje na naše lične gluposti, slabosti, mane i nesavršenosti, a koja opet slavi tako velikog i značajnog pisca. Mi smo narod koji od skora ima pozorište i uopšte zbog istorijskih okolnosti i tog prekida velikog viševekovnog turskog osvajanja naša država je mlada kao i kultura, kaže Stanić.

Tihomir Stanić
Tihomir Stanić foto: Damir Dervišagić

Smatra da to što je Nušićijada prognana iz Ivanjice prestavlja bahatost koja se sreće u svim sferama društva pa i u kulturi.

To što je Nušićijada prognana iz Ivanjice je očigledna politička bahatost, a bahatost srećemo u raznim sferama društvenog života što ja neću komentarisati ali čitam o tome u novinama o raznim bahatim odlukama do delovanja u kulturi, poručuje Tihomir.

Tihomir Stanić je sa Nušićijade poslao poruku svim čitaocima Espresa uz ove reči:

Mislite svojom glavom i osećanjem za pravdu" i citirao Petra Kočića:“Ko iskreno i strasno ljubi istinu, slobodu i otadžbinu, slobodan je i neustrašiv kao Bog a prezren i gladan kao pas.”

Podsećamo, Nušićijada je godišnji festival komedije koji se do sada održavao u Ivanjici.

Festival je zamišljen tako da kombinuje mnogobrojne kulturne sadržaje od (muzičkih koncerata, pozoričnih predstava, izložbi, filmskih projekcija i još mnogo edukativnih sadržaja) i svake godine privuče veći broj posetilaca.

Bonus video

Draža citira Nušića! (VIDEO)

(Jovana Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.