BOJANA STAMENOV: Plava RIBA, kljukana DINASTIJA ili svastikin BUT su ŠIFRE uz koje se rado šalimo po kući! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

šifra osmeh, a vaša?

BOJANA STAMENOV: Plava RIBA, kljukana DINASTIJA ili svastikin BUT su ŠIFRE uz koje se rado šalimo po kući! (FOTO)

Nušićijada je okupila brojne poznate ličnosti iz sveta muzike, kulture i umetnosti

Objavljeno: 15:08h

Festival humora ove godine održan je na Dorćol placu na inicijativu Udruženja građana KudeS i manifestacija je propraćena gromkim aplauzom i grohotnim smehom jer su se učesnici potrudili da tako bude.

Među učesnicima viđene su brojne poznate ličnosti ali u publici smo zapazili i pevačicu Bojanu Stamenov koja je predstavljala Srbiju na takmičenju za pesmu Evrovizije 2015. godine u Beču sa pesmom "Beauty Never Lies".

Kako kaže, obožava dela od Branislava Nušića i svake godine rado poseti ovu kulturnu manifestaciju.

Svi smo mi odrastali uz Nušića i ova Nušićijada je jedna kulturološka tradicija koja mora da postoji zbog dece pre svega i mladih ljudi jer Nušićeva literatura prelazi u znanje osnovne kulture i vaspitanja",poručuje Bojana Stamenov.

Bivša predstavnica smatra da Nušićijada mora da postoji jer je to tradicija koja ne sme da stane i manifestacija koju rado poseti.

Bila sam na dve Nušićijade u Ivanjici, jednom sam imala priliku da nastupam sa novosadskim Big band-om, a drugi put da radim koncert sa istim bendom. To je bilo 2016. godine i oba puta je bilo fantastično,a publika je ta dva različita koncepta jako lepo prihvatila.

Kaže da joj je omiljeno delo od Branislava Nušića "Sumnjivo lice" i da ima svoju šifru koju rado koristi kada joj neko pokuca na vrata sobe.

Sumnjivo lice mi je omiljeno pogotovo ta šifra koja se konstantno provlači kroz to delo tako da kada mi neko pokuca na vrata od sobe ja vičem šifra i onda se mi po kući uvek šalimo da li je to plava riba, kljukana dinastija ili svastikin but", ističe Bojana.

Bojana Stamenov je sa Nušićijade imala poruku za naše Espreso čitaoce:

Poruka za vaše čitaoce neka bude u Nušićevom stilu: Plava riba, kljukana dinastija i svastikin but pa neka to svako shvati i koristi kako god želi", zaključuje Stamenov.

Bonus video

Zoran Kesić o Nušićijadi!

(Jovana Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.