Vesić sa građanima Miljakovca o izgradnji kanalizacije
Foto: Filip Plavčić

beogradski izbori

Vesić sa građanima Miljakovca o izgradnji kanalizacije

Vesić je rekao da je suština u tome da se završi izgradnja Jelezovačkog kolektora kako bi kanalizacija imala gde da ode

Objavljeno:

Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić obišao je danas rakovičko naselje Miljakovac 3 gde je sa građanima, u ulici Miljakovačke staze, razgovarao o izgradnji kanalizacije u tom delu grada.

Suština je u tome da se završi izgradnja Jelezovačkog kolektora kako bi kanalizacija imala gde da ode, rekao je on i dodao da je druga faza izgradnje tog kolektora počela, da je u toku javna nabavka za treću fazu koja će trajati 240 dana, te da se očekuje da kolektor bude gotov do kraja godine.

- To je važno, jer će, kada kanalizaciona mreža bude izgrađena, kanalizacija imati gde da ode. Izgradnjom Jelezovačkog kolektora omogućujemo ne samo vama da imate kanalizaciju već i Jajincima, i Maloj Utrini, i delu Kumodraža i drugim mestima tog dela grada koji nemaju kanalizaciju - istakao je Vesić.

U toku je projektovanje, rekao je on, i naveo da su se na trasi pojavila dva nelegalna objekta koja će biti sklonjena odatle ili srušena jer ne mogu dvoje ljudi da zaustave proces izgradnje kanalizacije?.

Veoma brzo ćemo završiti projektovanje, a posle toga sledi raspisivanje tendera i izgradnja kanalizacije - pojasnio je Vesić.

On je građane obavestio da trećina Beograda nema kanalizaciju i da sva naša kanalizacija ide direktno u Savu i Dunav, što je nedopustivo.

Da bi taj problem bio rešen potrebno je milijardu evra, istakao je i podsetio na plan Grada da do 2025. godine svaka kuća na teritoriji grada Beograda ima kanalizaciju što podrazumeva izgradnju nedostajuće kanalizacije i pet fabrika za preradu otpadnih voda.

Grad Beograd je za prigradska naselja u poslednje četiri godine uložio više od 350 miliona evra, dok je od 2008. do 2012. godine za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra, rekao je Vesić.

Bonus video:

Espreso intervju, Boško Obradović i Saša Radulović

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.