Ljajić: Pobeda u Beogradu bila bi temelj za stabilnost
Foto: Zorana Jevtić

MINISTAR O IZBORIMA

Ljajić: Pobeda u Beogradu bila bi temelj za stabilnost

Prema njegovim rečima, ako bi vlada uradila sve što planira, vladajuća koalicija sledeće izbore može i da izgubi

Objavljeno:

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da bi dobar rezultat koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke na beogradskim izborima značio ogromnu šansu za vladu da završi tranziciju i privatizaciju, da zemlju približi EU i napravi ozbiljne korake u rešavanju kosovskog pitanja.

"Za vladajuću koaliciju pobeda je bitna jer bi značila da do 2020. godine imamo političku stabilnost. Ostavili bismo važan temelj za stabilnost i razvoj Srbije", rekao je Ljajić u intervjuu za Kurir i dodao da su bez sumnje beogradski izbori važni i za vlast i za opoziciju.

Prema njegovim rečima, ako bi vlada uradila sve što planira, vladajuća koalicija sledeće izbore može i da izgubi.

O istrazi: Nisam očekivao ovoliku ćutnju

Ljajić, koji je bio prijatelj sa ubijenim liderom gradjanske inicijative SDP Oliverom Ivanovićem rekao je da je zapanjen nezainteresovanošću u istrazi ubistva Ivanovića i činjenicom da se Euleks time uopšte ne bavi.

"Nisam bio optimista da će se rešiti ubistvo, ali nisam baš očekivao ovoliku ćutnju", rekao je Ljajić i dodao apsolutno nema nikakvih informacija niti najave kada će biti završena preliminarna istraga.

Ljajić je rekao da nema na osnovu čega da kaže da će ove godine biti postignuto rešenje pitanja Kosova i Metohije.

Upitan šta misli o referendumu kao završnici tog pitanja, Ljajić je rekao da "smo mnogo daleko od toga", ali da je to svakako jedna od mogućnosti da se na potvrdu gradjanima da neko rešenje do koga se eventualno dodje.

"Referendum bi trebalo da bude samo potvrda da gradjani kažu da li su za to rešenje ili ne, da ne bi ostavili večiti problem. Postoje dijametralno suprotna stanovišta, jedno je da ostane ovako i narednih 100 godina, a drugo da je ovo završeno, i izgubljeno, i da treba pustiti. Kada ste vlast i vlada, onda morate da vodite računa i o tom raspoženju, ali i o relanosti i interesima zemlje", rekao je Ljajić.

BONUS VIDEO: Muamer Zukorlić, intervju

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.