PEDALA ZA GRADSKE ČELNIKE: Više od 30 aktivista BICIKLIMA prošli najprometnijim ulicama Beograda
Aktivisti sa izborne liste "Šta radite bre" održali su akciju "Pedala" za gradske čelnike, Foto: Šta radite bre

šta radite bre

PEDALA ZA GRADSKE ČELNIKE: Više od 30 aktivista BICIKLIMA prošli najprometnijim ulicama Beograda

Osim promocije ovog načina prevoza, koji sada nema podršku nadležnih u gradu, predstavnici odborničke liste “Šta radite bre” su i razgovarali sa Beograđanima o najvažnijim temama uoči gradskih izbora

Objavljeno:

Grupa građana “Šta radite bre – Marko Bastać” organizovala je danas akciju “Pedala za gradsku vlast”, u okviru koje su više od 30 aktivista ove liste na biciklima prošli najprometnijim gradskim ulicama.

Osim promocije ovog načina prevoza, koji sada nema podršku nadležnih u gradu, predstavnici odborničke liste “Šta radite bre” su i razgovarali sa Beograđanima o najvažnijim temama uoči gradskih izbora.

Iako vremenski uslovi nisu bili idealni za bicikliste vožnja je započela u centru grada, kod palate Albanija, zatim se išlo preko Bulevara kralja Aleksandra do pijaca Đeram i Kalenić, pa preko Slavije i Brankovog mosta do tržnog centra “Ušće”.

Aktivisti ukazuju na probleme biciklista u Srbiji
Aktivisti ukazuju na probleme biciklista u Srbiji foto: Fonet

“Ova vlast od Beograda pokušava da napravi najgori mogući motor-siti. Ne samo što pešaci moraju da paze da se ne sapletu o polomljene ploče i stubove na trotoarima, već vlast kao da želi i da protera bicikliste sa ulica. Nama nedostaju biciklističke staze normalne širine, koje su međusobno povezane, nedostaje nam svest o tome da bicikl može da bude deo sistema javnog prevoza.

Sa mnogobrojnim udruženjima biciklista napravićemo mrežu staza sa odmaralištima i adekvatne parking prostore za njih. Obezbedićemo i javne bicikle po celom gradu koji će moći uvek besplatno da se koriste. Zato danas idemo Beogradom na biciklama i tražimo od svih koji žive u ovom gradu da 4. marta smene vlast koja ne razume potrebe građana. Vreme je da ovoj gradskoj vlasti damo pedalu. Zato zaokruži 6 i tačka”, rekao je Uroš Marković, kandidat na odborničkoj listi “Šta radite bre – Marko Bastać”.

Bonus video:

PREDIZBORNI MITING SRPSKE NAPREDNE STRANKE: Vučić i Radojičić pred pristalicama u Sportskom centru Voždovac

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.