Zukorlić: Na ovim izborima svi su nam oponenti, pa i SNS
Muamer Zukorlić izjavio da će SPP biti konkurent SNS-u na beogradskim izborima, Foto: Filip Plavčić

PREDSEDNIK SPP

Zukorlić: Na ovim izborima svi su nam oponenti, pa i SNS

Zukorlić je za medije rekao da SPP privodi kraju prikupljanje potpisa za kandidaturu na predstojećim izborima u Beogradu

Objavljeno:

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić kaže da je ta partija lojalan partner Srpskoj naprednoj stranci (SNS), ali da će joj na beogradskim izborima biti konkurent, kao i da će u kampanji kritikovati sve konkurente, pa i ''partnersku i prijateljsku SNS''.

Zukorlić je za medije rekao da SPP privodi kraju prikupljanje potpisa za kandidaturu na predstojećim izborima u Beogradu i izrazio uverenje da će za nekoliko dana izborna lista ''Dr Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja'' biti predata Gradskoj izbornoj komisiji.

''Mi smo veoma lojalni partneri, ali ovo je utakmica koju trčimo sami i učinićemo sve da predstavimo našu opciju. Kritikovaćemo konkurente, pa makar bili iz naše prijateljske i partnerske opcije SNS. To što nismo na istoj listi sa SNS ne znači da smo neprijatelji, ali jesmo konkurenti'', naglasio je Zukorlić.

On smatra da je na političkoj sceni potrebna nova opcija koja nije ni vlast, ni opozicija, kao i da smo previše heterogeno društvo da bismo se svrstavali samo na dve strane.

''U SPP nema isključivosti, mržnje ni zadrtog antagonizma koji postoji između vlasti i opozicije. Mi možemo da razgovaramo i sa jednima i drugima'', poručio je Zukorlić.

Govoreći o motivima regionalne sandžačke partije da učestvuje na izborima u Beogradu, naveo je da se radi o ličnom, kulturološkom i civilizacijskom izazovu, te da SPP unosi 'svežu' ideju u aktuelnu političku ponudu koju ocenjuje ''bajatom''.

''Već tri decenije nudi nam se reciklaža istog ili sličnog. Smatramo da je važno da ponudimo nešto drugačije i da se, koliko je moguće, povrate etičke vrednosti u politiku'', kazao je predsednik SPP.

BONUS VIDEO: Muamer Zukorlić, intervju

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.