Irena Vujović: Beograd vodi odgovornu zdravstvenu politiku
Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović posetila je Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" i Dom zdravlja "Savski venac", Foto: Nebojša Mandić

BESPLATNI GINEKOLOŠKI PREGLEDI

Irena Vujović: Beograd vodi odgovornu zdravstvenu politiku

Vujović je zahvalila lekarima kao i rukovodiocima tih ustanova što su se odazvali pozivu opštine i organizovali preglede za sugrađane

Objavljeno:

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović posetila je Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije", gde se danas obavljaju besplatni preventivni pregledi, kao i Dom zdravlja "Savski venac", gde su za sugrađanke omogućeni besplatni preventivni ginekološki pregledi, a u organizaciji te opštine.

Vujović je zahvalila lekarima kao i rukovodiocima tih ustanova što su se odazvali pozivu opštine i organizovali preglede za sugrađane i navela da stalno rade na tome da se što više beogradskih domova zdravlja uključi u ovakve i slične akcije.

Ona je apelovala na sugrađanke da redovno odlaze na preglede ističući značaj preventive u borbi protiv raka grlića materice i za sledeću sedmicu najavila i besplatne mamografske preglede.

"Grad Beograd vodi odgovornu zdravstvenu politiku" navela je Vujović i dodala da će se tako nastaviti i ubuduće.

Kako je rekla u prethodne četiri godine rukovodstvo Beograda je 40 ambulanti renoviralo, izgradilo nekoliko domova zdravlja u naseljima gde se na njih čekalo više decenija, tako da sada 123.000 građana Beograda koristi potpuno nove prostorije u tim zdravstvenih ustanovama.

Nastavićemo sa tim trendom i u narednom periodu, poručila je Vujović.

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" Vlado Batnožić je istakao odličnu saradnju sa opštinom Savski venac i predsednicom te opštine, naveo da je prethodne godine zajednički organizovano desetak sličnih akcija na kojima je bio veliki odziv građana i najavio da će se sa time nastaviti i ubuduće.

Direktorka Doma zdravlja "Savski venac" Dubravka Miljuš navela je da je akcija organizovana i povodom evropske nedelje prevencije karcinoma grlića materice, da je ta ustanova otvorila širom vrata za sugrađanke i takođe je apelovala na žene da obrate pažnju na preventivu.

BONUS VIDEO: Tri pitanja za Đilasa, Šapića i Šutanovca

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.