IMA 58 GODINA I OBORILA JE SVETSKI REKORD U JEDNOJ OD NAJTEŽIH VEŽBI: Ono što je postigla retko koja SRPKINJA MOŽE
Trening, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

IMA 58 GODINA I OBORILA JE SVETSKI REKORD U JEDNOJ OD NAJTEŽIH VEŽBI: Ono što je postigla retko koja SRPKINJA MOŽE

Dona je rekla da je njenih 12 unučadi, koji su otišli ​​da gledaju svoju baku kako postiže impresivan podvig, bili izvor njene motivacije za obaranje rekorda

Objavljeno:

Pedesetosmogodišnja baka uvrštena je u Ginisovu knjigu rekorda po tome što je oborila rekord koji je žena najduže držala u trbušnoj dasci. Dona Džin Vajld je stajala u plenku 4 sata, 30 minuta i 11 sekundi i oborila rekord na svom bivšem radnom mestu, Magrat srednjoj školi u Magratu, gradu u Alberti u Kanadi, 21. marta.

Donino vreme je 10 minuta duže od prethodnog rekorda, koju je 2019. postavila druga Kanađanka, Dana Glovacka, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Da bi postavila novi rekord, Ginis je rekao da Dona treba da drži svoje podlaktice i nožne prste na zemlji sve vreme, a ostatak tela treba da bude podignut od zemlje i da ostane ispravljen tokom čitavog vremenskog perioda.

Dona je rekla da je njenih 12 unučadi, koji su otišli ​​da gledaju svoju baku kako postiže impresivan podvig, bili izvor njene motivacije za obaranje rekorda.

Čučnjevi, Vežbe, Teretana, Trening
foto: Profimedia

Dona se 12 godina bavi plenkom

Prema Ginisu, Dona je počela da se bavi plenkom pre oko 12 godina nakon što je zadobila povredu zgloba i nije mogla da diže tegove ili da trči.

Uprkos tome što živi sa hroničnim bolom u rukama i rukama, Vajldova je rekla da se zaljubila u plenking nakon što je shvatila da može da obavlja više zadataka dok radi fitnes, kao što je čitanje knjige.

Dona, zamenica direktora i nastavnica srednje škole u ​​penziji, od tada je završila studije za magisterij dok se bavila planingom i nastavlja da se bavi plankingom, što može da radi i do tri sata dnevno. Dok je vežbala da obori rekord, Dona je rekla da vežba plenk čak i šest sati dnevno.

"Prva dva sata su bila laka"

Dona je rekla za Ginisa da su prva dva sata njenog pokušaja da obara rekord bila laka, ali poslednjih nekoliko sati je bilo teže, a kasnije su je boleli laktovi i noge, ali je bila rešena da ostane fokusirana.

- Zapravo još uvek ne mogu da verujem. Osećam se kao da sam u snu, rekla je o obaranjem rekorda.

Za sve ostale inspirisane da obori rekord koji je postavila, Dona je dala nekoliko reči saveta.

- Nastavite da pokušavate i nastavite da vežbate. Kada morate da čitate ili radite na računaru, samo stanite na pod i uradite plenk na podu.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.