ŽENE KOJE IMAJU OVU STVAR SU PRAVI MAGNET ZA PSIHOPATE: To ih PRVO PRIVUČE kod njih, ne mogu im POBEĆI ZA 3 ŽIVOTA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Tiktok/ katielondon00

paŽnja

ŽENE KOJE IMAJU OVU STVAR SU PRAVI MAGNET ZA PSIHOPATE: To ih PRVO PRIVUČE kod njih, ne mogu im POBEĆI ZA 3 ŽIVOTA

Manipulisanje takvom ženom predstavlja izazov za psihopatu, zbog čega će je još više želeti.

Objavljeno:

Ako se osećate kao da ste uvek u vezi sa toksičnim muškarcima jer su vam ljubavni odnosi stresni, štetni i puni drame, nastavite da čitate ovaj tekst.

Ispostavilo se da žene mogu imati određene osobine koje ih čine privlačnijim „metama“ za psihopate. Ovo su sasvim normalne osobine koje nisu inherentno štetne (mnoge su čak i poželjne), ali očigledno postoji nešto u njima što se sviđa psihopatama.

Visok stepen empatije

Psihopate, sociopate i narcisi imaju veoma nizak nivo empatije. Nasuprot tome, njihove žrtve su često velike empate ili emocionalno osetljivi ljudi. Empatične žene vole psihopate uglavnom zato što takve žene često (predugo) opstaju u vezi i tolerišu toksičnije ponašanje.

„Pitala sam psihopate kako biraju svoje mete i rekli su da će ispričati tužnu priču o zlostavljanju u ranom detinjstvu da vide reakciju žene. Oni traže ženu koja je veoma saosećajna i koja će želeti da reši njegove probleme“, objasnila je Sandra L. Braun, autor knjige Žene koje vole psihopate.

Briga za druge

Psihopate traže žene koje vole da se brinu o drugima. Možda će potražiti osobu koja je već u detinjstvu brinula o svojim roditeljima, ili koja voli da spasava životinje, možda volontira da pomogne napuštenoj deci.

Takve žene su pouzdane i spremne da preuzmu odgovornost, ali u isto vreme pokušavaju da udovolje drugima. Sve su to osobine koje psihopate traže kod svoje partnerke, jer uvek mogu da je okrive za svoje toksično ponašanje.

Ekstrovertnost

psihopata
foto: Benoit aetb / Panthermedia / Profimedia

Možda mislite da u vezu sa psihopatom ulaze tihe žene koje su povučene u sebe i ne znaju da se zauzmu za sebe, ali često je suprotno. Psihopate često privlače društvene, hrabre i ambiciozne žene, kojima se „normalni“ muškarci često ne usuđuju ni da priđu.

Manipulisanje takvom ženom predstavlja izazov za psihopatu, zbog čega će je još više želeti.

Starije žene

Ispostavilo se da psihopate često ciljaju na starije žene; možda one koji su već razvedenie ili koje jure poslednji trenutak da zasnuju porodicu. Takve žene često previđaju mnoge crvene zastavice u vezi, zbog čega ih psihopate često biraju za svoje žrtve.

Često se dešava da psihopata odabere i stariju, imućniju damu, koju potom materijalno iskorišćava.

Dobar odnos sa ocem

Možda mislite da žene koje ulaze u vezu sa toksičnim muškarcima dolaze iz nefunkcionalnih porodica. Ovo može biti tačno, ali iznenađujuće, čak i žene koje imaju dobar odnos sa svojim ocem mogu biti magnet za psihopate.

Žene koje odrastaju uz oca punog ljubavi imaju više poverenja i teže im je da poveruju da postoje toksični muškarci. To će im takođe olakšati da poveruju i predaju se psihopati.

Psihopate uglavnom biraju žene koje vole, brižne i odane. Takve žene će najverovatnije prevideti sve crvene zastavice i istrajati u vezi kada su odavno trebale da odu.

Ako se i vi nađete u vezi sa psihopatom, zapamtite da zaslužujete bolje. Stavite sebe na prvo mesto i pružite sebi bolji odnos. Ne možete promeniti psihopatu, ali možete izaći iz veze koja vam nanosi štetu.

02:35

ZBOG PORODIČNIH PROBLEMA UBIO 11 LJUDI?! Eksperti o krvavov piru na Cetinju: Sociopata ili psihopata, TAKVI LJUDI NEMAJU OSEĆAJ

(Espreso/ City magazin/aktivni.si/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.