AKO VIDITE OVO U UMIVAONIKU I POD TUŠEM ODMAH URADITE DEZINFEKCIJU: Doktor tvrdi da nije PRLJAVŠTINA već mnogo GORE
Bakterija u kupatilu, Foto: Printscreen/Tiktok/dr.karanr

oprez

AKO VIDITE OVO U UMIVAONIKU I POD TUŠEM ODMAH URADITE DEZINFEKCIJU: Doktor tvrdi da nije PRLJAVŠTINA već mnogo GORE

Ova bakterija se često hvata za sam otvor za odvod vode, da li u tuš kabini ili u lavabou, tu ćete je prvo primetiti

Objavljeno:

Sigurno ste se svi susreli s problemom prljavštine u vašem kupatilu. Rok za samo čišćenje je zna da se nekad oduži, a prljavština i bakterije se vrlo brzo rašire po svim površinama.

No, jedan stručnjak upozorava na problem koji se naziva "ružičasta sluz", a često se pogrešno smatra plesni. Ova supstanca može uzrokovati infekcije u mokraćnom sistemu i rane.

Doktor Karan Rangarajan, objasnio je na TikToku da ova "ružičasta plesan" zapravo nije plesan, već bakterija po imenu "serratia marcescens"

Ljudi sa slabijim imunitetom mogu biti u opasnosti

Ova bakterija se često hvata za sam otvor za odvod vode, da li u tuš kabini ili u lavabou, tu ćete je prvo primetiti.

Bakterija voli vlažna mesta i hrani se masnim naslagama iz sapuna i šampona, zbog čega se često razvija u vlažnom okruženju kupatila.

Iako je obično bezopasna za prosečnu, zdravu osobu, treba izbegavati kontakt sa očima ili ranama jer može predstavljati probleme za one sa slabijim imunološkim sistemom, izazivajući infekcije u plućima ili urinarnom traktu.

Ako primetite da se "ružičasta sluz" stalno širi u vašem domu, preporučuje se redovno provetravanje i sušenje kupatila ventilatorom ili prozorom, uz redovno čišćenje.

- Prljavije je nego što mislite - naglasio je. Prema stručnjacima, najbolji način da se rešite bakterija poput ove je korišćenje sredstava za čišćenje.

Prvo, pomešajte pola šolje sode bikarbone sa kašikom tečnosti za pranje sudova i malo vode kako biste dobili "tečnu" smesu. Očetkajte vidljive bakterije četkom, isperite vodom, a zatim dezinfikujete područje - uz nošenje zaštitne opreme poput naočara, rukavica i maske - ostavite da deluje nekoliko minuta pre ispiranja

01:34

ŠOKANTNO! Doktorka za Kurir TV otkrila: U klimi se nalaze opasne bakterije koje dovode do UPALE PLUĆA, POBAČAJA, A NEKAD I SMRTI

(Espreso/Republika/M.Ognjenović/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.