ODLUČILA SAM DA ĆERKI TINEJDŽERKI KUPIM VIBRATOR JER...: Kad je rekla ZBOG ČEGA, mnogi su ZANEMELI OD ŠOKA
Vibrator, Foto: Profimedia

paŽnja

ODLUČILA SAM DA ĆERKI TINEJDŽERKI KUPIM VIBRATOR JER...: Kad je rekla ZBOG ČEGA, mnogi su ZANEMELI OD ŠOKA

"Planiram da kupim svojoj ćerki tinejdžerki vibrator. Pre nego što me ‘opletete’ u komentarima i spremite se da me razapnete, dobro poslušajte ta imam da kažem", napisala je ova mama.

Objavljeno: 13:40h

Odluka jedne mame da ćerki tinejdžerki kupi vibrator izazvala je burne polemike na društvenim mrežama. Komentari o njenim metodama vaspitanja su bili raznoliki, neki su je žestoko kudili, a drugi joj čestitali. I mada je većina smatrala da je jedno kada ste otvoreni sa svojim detetom i pričate o intimi, a drugo kada ga vibratorom podstičete na samozadovoljavanje i kupujete pomagala u se*s šopu, ova mama smatra da je njen razlog više nego opravdan.

Na neobičnu odluku mama iz Australije je došla nakon što je pogledala konferenciju TED Talk koja je posvećena roditeljstvu i intimnim odnosima kod tinejdžera, a na kojoj je gostovala psihološkinja, doktorka Robin Bakli. Tada je, kako je otkrila, došla do "revolucionarne spoznaje".

Sasvim je prirodno da deca, kako odrastaju, nauče sve o zabavljanju, vezama i intimnim odnosima, ali za roditelje je i te kako izazov da pogode pravi trenutak za razgovar o ovim temama.

Doktorka joj otvorila oči

Vibrator
foto: Profimedia

Dr Robin Bakli je prilikom učešća na konferenciji otkrila da devojčice počinju da razvijaju želju za blagim se*sualnim kontaktom između 11. i 14. godine, a namera da nešto i urade tim povodom se obično javi između 15. i 19. Imajući ovo u vidu, dr Bakli je svojoj ćerki, kada joj je bilo 13, poklonila vibrator.

Njen potez izazvao je burne reakcije, ali ona nije jedina mama koja je to uradila. Javile su se i druge koje su je podržale i otkrile da i one isto planiraju da učine. Među njima je mama iz Australije, koja je želela da ostane anonimna, a koja je u otvorenom pismu objavljenom na portalu "Kidspot" objasnila šta je podstaklo:

"Planiram da kupim svojoj ćerki tinejdžerki vibrator. Pre nego što me ‘opletete’ u komentarima i spremite se da me razapnete, dobro poslušajte šta imam da kažem", napisala je ova mama.

Dalje ispričala kako je, kada je ona bila dete, njena majka uvek govorila o mastu*baciji kao o nečemu “sramotnom”. Pa tako, kada je počela da izlazi sa momcima nije znala šta njenom telu prija. Njen prvi intimni odnos bio je veoma neprijatan, nimalo spontan i opušten.

"Gledajući unazad, mislim da bih, da sam imala dozvolu da istražujem i razumem svoje telo, možda bila u boljoj situaciji, bolje bih se snašla i više uživala u prvom odnosu", napisala je.

Kada je pogledala snimak sa TED Talk konferencije dr Bakli, prvo ju je obuzeo “talas mučnine”. Bilo joj je kristalno jasno da bi njeno intimno iskustvo bilo sasvim drugačije da je njena majka imala drugačiji stav prema mastu*baciji, da je bila više kao dr Robin.

Ono što joj se najviše dopalo jeste obrazloženje koje je doktorka dala. Ćerki je kupila vibrator jer je želela da se oseća "bezbedno" dok istražuje svoje telo, sa čim se ova mama iz Australije apsolutno složila. Psihološkinja je dodala i da samozadovoljavanje može da pomogne devojkama da "smanje stres, ublaže glavobolje i menstrualne grčeve".

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.