EVO KOLIKO POSLE PRANJA KOSE NE BI TREBALO DA IZLAZITE NAPOLJE: Samo OVAKO ćete biti sigurni - ostalo je RIZIČNO
Ilustracija, Foto: Profimedia

Obratite pažnju

EVO KOLIKO POSLE PRANJA KOSE NE BI TREBALO DA IZLAZITE NAPOLJE: Samo OVAKO ćete biti sigurni - ostalo je RIZIČNO

Mnogi ljudi izlaze napolje pre nego što pravilno osuše kosu

Objavljeno:

Pitanje je koliko je to pametno raditi na vetru i da li su roditelji u pravu kada vam kažu da ne izlazite iz kuće najmanje četiri sata posle pranja, čak i ako ste koristili fen.

Ako imate naviku da izađete iz kuće pre nego što ste potpuno osušili kosu, trebalo bi da vodite računa o svom zdravlju. Naime, čak i kada vam je kosa naizgled potpuno suva, vlaga ostaje u folikulu dlake. Nekoliko sati nakon pranja, pore na glavi su potpuno otvorene, jer upijaju vodu.

Kupanje, Pranje kose
foto: Profimedia

Kao rezultat toga, snabdevanje krvlju je veće, a onda je i vaš imuni sistem izloženiji štetnim uticajima. U ovom slučaju, jak vetar utiče na sve šupljine na glavi, uključujući i otvorene pore. Najjednostavnije posledice izlaganja vlažnog skalpa vetru su glavobolja i prehlada, odnosno upale sinusa. I nešto ozbiljnije može da vam se dogodi.

Da biste se zaštitili od neželjenih posledica, kosu nakon pranja treba dobro osušiti, kako bi se pore na glavi zatvorile.U slučaju da nećete da koristite fen, moraćete da budete strpljivi i sačekate najmanje 5-6 sati da prođe..

Ako baš ne možete da zamislite da sušite kosu satima ili ako ste negde u velikoj žurbi, onda je obavezno da nosite kapu i šal po vetrovitom vremenu, a ne bi bilo loše da nabacite još jednu puniju kapuljaču preko sve.

Bonus video

00:52

Otišla kod frizera, kosa počela da joj otpada usred tretmana

(Espreso/najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.