Tehnologija u službi humanosti: Ovih 8 IZUMA olakšaće život BESKUĆNICIMA širom planete! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP/Victor R Caivano

u prave ruke!

Tehnologija u službi humanosti: Ovih 8 IZUMA olakšaće život BESKUĆNICIMA širom planete! (FOTO) (VIDEO)

Od jakni napravlejnih od recikliranog materijala, do besplatnih zatvorenih tuš kabina - ovo su izumi koji će pomoći onima kojim je pomoć zaista potrebna!
Objavljeno: 18:36h

4. Helping heart - jakna koja donira novac

Iako pomalo kontroverzan, ovaj izum je itekako koristan. Svrha je da se olakša život prosjacima, ali i da pomogne onima koji žele da doniraju, ali sumnjaju da će novac otići na pravo mesto.

U džep ove jakne ušiven je čitač kreditnih kartica, pa onaj ko želi samo treba da prisloni svoju karticu na džep jakne i automatski će se "skinuti" simbolična cifra od jednog evra.

Ovaj prototip je delo neprofitne kopmanije iz Amsterdama.

5. Give Safe aplikacija za doniranje

Korisnici ove aplikacije, dobijaće uvid u stanje i potrebe ljudi kojima je potreban pomoć, nakon čega mogu odlučiti koliko i kome će donirati na račun.

Beskućnici, kasnije mogu donacije iskoristiti za kupovinu odeće, karata za prevoz, hrane, pa čak i kupovinu usluga poput šišanja.

Za sada je dostupna samo za iPhone i android telefone.

6. We Count

Ovo je onlajn platforma koja će omogućiti beksućnicima da bezbedno apliciraju za stvari koje su im neophodne. Bilo ko može da se prijavi putem naloga i imejl adrese, i da navede da li mu je potrebna pomoć ili želi da donira.

Zainteresovani mogu donirati različite stvari, od odeće preko hrane, do dečjih igračaka. Takođe, mogu poklanjati njihove stare stvari ili kupiti baš ono što je nekome potrbno.

7. DoNotPay Chat Bot

Ova aplikacija koju je napravio jedan student, u početku je slućila da pomogne ljudima koji ćele da izbegnu naplatu parkinga. Mešutim, uskoro je pronašla mnogo humaniju svrhu.

Džošua Brauder, momak star samo 19 godina, kreirao je program koji postavlja niz pitanja kako bi pronašao najbolji način da pomogne korisniku. Program zatim obrađuje podatke, kako bi kreirao žalbu ili molbu, koja je osobi potrebna. Sve to - besplatno. Bez potrošenog centa na takse i papirologiju.

Imajte u vidu da je beskućnicima često potreban i pravna vrsta pomoći, koja puno košta i retko im je dostupna.

8. PSINET algoritam

Tim socijalnih radnika sa univerziteta u Južnoj Kaliforniji kreirao je algoritam koji pomaže onima koji boluju od HIV, tako što daje savete beskućnicima, koji žele da nauče kako da se zaštite od ovog virusa.

BONUS VIDEO: Zbog ovoga ćete JEDVA ČEKATI DA PLJUSNE KIŠA

(Espreso.co.rs/mashable.com)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.