Bolje da je uplatila loto: Ovo je jedina žena koju je pogodio meteorit! (FOTO) (VIDEO) (GIF)
Foto: Ilustracija, Thinkstock

kamen iz svemira

Bolje da je uplatila loto: Ovo je jedina žena koju je pogodio meteorit! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

En je odlučila da malo prilegne i odmori se od napornog dana. Odjeknuo je snažan prasak, a ona je osetila bol u bedrima
Objavljeno:

Kako je tada trajala trka u naoružanju između Amerike i Rusije, mnogi su pomislili da je u pitanju ekakva sovjetska raketa. Međutim, ubrzo su shvatili šta je posredi i počela je drugačija trka - za vlasništvo nad meteoritom!

En je tvrdila da meteorit pripada njoj, jer je tako "Bog odredio", dok je vlasnica kuće koju je En iznajmljivala tvrdila da ona polaže pravo na ovaj kamen iz svemira. Iako je zakon bio na strani njene stanodavke, En se sa njom nagodila te je meteor pripao njoj dok je vlasnica kuće dobila odštetu od 500 dolara.

foto: NASA

Nakon ovoga, Hodžesovi su dobijali velike ponude za meteorit, koje su odbijali. Priča je ubrzo prestala da interesuje javnost, a metorit je završio kao - držač vrata u muzeju!

Bez svog kamena iz svemira En je postala depresivna, često se sukobljavala sa mužem, da bi doživela i nervni slom. Umrla je u 52. godini od komplikacija sa jetrom.

Ipak, tu nije kraj. Komšija pokojne En pronašao je još jedan deo metorita koji je, uz pomoć advokata, uspeo da proda Isntitutu Smitsonian. I to za priličnu svotu novca.

Pogledajte priču o En Hodžis i njenom kamenu iz svemira:

BONUS VIDEO: 17 neverovatnih stvari zaplenjenih na aerodromima

(Espreso.co.rs / express.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.