Vučić: Autoput Niš-Priština spas za Toplički okrug!
Foto: Beta

privući nove investitore!

Vučić: Autoput Niš-Priština spas za Toplički okrug!

On je u Prokuplju rekao da je Srbija spremna da delimično učestvujem u finansiranju, ali čeka da EU saopšti koliko su oni spremni da učestvuju u finansiranju
Objavljeno:

Kada su u pitanju papirologija i birokratske stvari koje moraju da budu završene Vučić je ocenio da je Srbija značajno ispred prištinske strane.

- Ali za nas je svejedno pošto ćemo autoput kroz Toplički region svakako da gradimo, jer mi taj deo dozivljavamo kao svoju teritoriju, deo naše zemlje. Time nam Niš postaje centar i raskrsnica puteva, ali istovremeno Toplicu dramtično podize, jer investitori prvo što pitaju je blizina autoputa - istakao je Vučić.

foto: Beta

On je ocenio da će ova saobraćajnica mnogo da znači za Prokuplje i za Kursumlju posto prelazi preko njihovih teritorija, ali i za Žitorađe i Blace.

- Mi ćemo da se zudužimo, ali nije autoput posao od jednog dana, a to zašta smo odgovorni pred EU je 77 kilometara. Oni su rčunali da to može da izađe između 600 i 700 miliona evra i mi smo spremni da učestvujemo delimično u finasiranju i kroz budžetsko i kroz kreditno finansiranje, ali čekamo da EU konačno kaže koliki su oni deo spremni da pomognu i da učestvuju u finansiranju - rekao je premijer u Prokuplju.

(Espreso.co.rs/ Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.