MEKALISTER UKORIO ĐILASA, TADIĆA I BORKA! Imao je jaku poruku za njih zbog BOJKOTA SKUPŠTINE
Dejvid Mekalister, Foto: Beta

PACKE

MEKALISTER UKORIO ĐILASA, TADIĆA I BORKA! Imao je jaku poruku za njih zbog BOJKOTA SKUPŠTINE

Pale su kritike...

Objavljeno:

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je Narodna skupština ključno mesto za demokratsku debatu, a da je na poslanicima da odluče kako će najbolje raditi u službi građana.

On je na konferenciji za novinare rekao da je danas u Beogradu razgovarao i sa predstavnicima opozicije i da su na tom sastanku obe strane iznele svoje stavove.

Kako je rekao razgovarao je sa liderom SzS Draganom Đilasom, Borisom Tadićem, Aleksandrom Jerkov, Borkom Stefanovićem.

"Svaki izabrani član parlamenta mora sam da odluči da li je u službi građana koji su ga izabrali bolje ako učestvuje ili ako ne učestvuje" u radu parlamenta, rekao je Mekalister na konferenciji za novinare na kraju posete Srbiji.

Prema njegovim rečima, parlament je mesto gde se susreću različita mišljenja i gde u demokratskoj raspravi može da se pronađe rešenje za izazove sa kojima je Srbija suočena.

"Razumem predstavnike opozicije, da kritikuju neke od procedura u parlamantu, ali svaki poslanik treba da se zapita da li možda propušta priliku da učestvuje u raspravi sa vladom, većinom", naglasio je Mekalister, koji je i predsedavajući Spoljnopolitickog odbora.

On je rekao da su Evropska unija ili Evropski parlament spremni da pruže savete o tome kako poslovnik može da se izmeni ili dopuni.

"Međutim, na samom parlamentu je da odluči da li će prihvatiti neke formalne savete ili ne", rekao je Mekalister.

Upitan da prokomentariše proteste u Srbiji, Mekalister je rekao da EU prati mirne proteste i naglasio da sloboda okupljanja i izražavanja predstavljaju osnovno pravo.

"Veoma smo zainteresovani za ono što se dešava u Srbiji, ali mi nismo akter u domaćoj političkoj raspravi među političkim strankama", rekao je Mekalister koji se tokom posete Srbije sastao sa zvaničnicima, predstavnicima opozicije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.