DEJVID MEKALISTER DOLAZI U SRBIJU: Želi da vidi kako teče dijalog BEOGRADA I PRIŠTINE
Dejvid Mekalister, Foto: Beta/Milan Obradović

POSETA

DEJVID MEKALISTER DOLAZI U SRBIJU: Želi da vidi kako teče dijalog BEOGRADA I PRIŠTINE

Ministarka Jadranka Joksimović veruje da će Mekalister doći sa konkretnim pitanjima

Objavljeno: 10:14h

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da će iduće nedelje izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister boraviti u Beogradu i Prištini kako bi video kako teče dijalog dve strane.Ona je za televiziju Pink kazala da će Mekalister predvoditi delegaciju evropskih parlamentaraca, da će prvo doći u Beograd, a potom u Prištinu, kao i da će se sastati sa predstavnicima vlasti u Srbiji i sa predstavnicima civilnog sektora.

"Žele da vide kako teku stvari u Srbiji, žele da vide kako teče dijalog Beograda i Prištine. Verujem da će doći sa konkretnim pitanjima", kazala je Jadranka Joksimović.

Dodala je i da Srbija ima pripremljenu poziciju za poglavlje 2 o slobodnom kretanju radnika, za poglavlje 4 o slobodi kretanja kapitala, za 14 o transportnoj politici i za 21 o trans evropskim mrežama.

Ona je kazala da je urađeno sve sa srpske i evropske strane, ali da će na to uticati evropski izbori jer ;će izveštaj o napretku Srbije biti tek nakon njih, a zemlje članice odluku donose na osnovu tog izveštaja.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU - Danica Grujičić, najbolj srpski neurohirurg

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.