ČEDA JOVANOVIĆ Moja obaveza je da podržim Vučića! Niko nije imao šansu kao što je ima on!
Foto: Zorana Jevtić

PODRŠKA

ČEDA JOVANOVIĆ Moja obaveza je da podržim Vučića! Niko nije imao šansu kao što je ima on!

Predsednik LDP-a je dao zanimljiv intervju "Dnevnom avazu"

Objavljeno:
foto: Nebojša Mandić

Takođe, Jovanović kaže da Dejtonski sporazum treba stalno unapređivati i tražiti modele koji će konačno izvesti BiH iz "slepe ulice" u kojoj se predugo nalazi.

Smatra i da je Dodikovo pozivanje na Srbiju i traženje partnera u Beogradu umesto u Sarajevu "loša politička praksa koja mora biti prekinuta".

- Moja obaveza je, prvenstveno, da podržim Vučića u slučaju da zakorači u taj prostor konačnog pomirenja koji bi nam svima olakšao živote - rekao je Jovanović.

Komentarišući izjavu bivšeg predsednika Tomislava Nikolića da se "nada da će jednog dana Srbija i Republika Srpska biti jedno", Jovanović kaže da je time pokazao da afirmiše nacionalističku politiku i da će "ostati snažan saveznik Miloradu Dodiku i svima kojima nije u interesu celovita BiH i RS kao deo nje".

foto: Zorana Jevtić

Međutim, Jovanović ocenjuje da nacionalisti danas ne predstavljaju realnu opasnost za susede Srbije, niti su oni snažni da vrše bilo kakvu vlast.

On u integracijama sa Zapadom, popravljanju odnosa sa susedima i čuvanju mira, vidi rešenje za probleme srpskog društva.

Kada je u pitanju uticaj Rusije na Balkanu, Jovanovioć smatra da je ona prisutna "u onoj meri u kojoj zemlje koje se nalaze u njenoj takozvanoj "sferi uticaja to dozvole, odnosno koliko hrabrosti imaju te zemlje u odabiru svog evropskog puta".

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.