Zbog prisluškivanja srpskih novinara i diplomata: Makedonska ambasadorka pozvana u MSP!
Foto: Google maps

afera lazanski

Zbog prisluškivanja srpskih novinara i diplomata: Makedonska ambasadorka pozvana u MSP!

Vera Jovanovska Tipko biće danas pozvana u Ministarstvo spoljnih poslova da pruži objašnjenje o prisluškivanju srpskih diplomata i novinara, kao i predstavnika Srba u Makedoniji

Objavljeno:

Reagovanja u Srbiji

Odlazeći premijer Aleksandar Vučić rekao je da odgovorne države ne objavljuju prisluškivane razgovore, i da je ceo slučaj sa Lazanskim sraman.

Upitao je zašto su makedonske vlasti uopšte pratile i prisluškivale novinara Lazanskog, te rekao je da je sramota šta je urađeno i što se neko ponosi time što je objavio te prisluškivane razgovore.

Misli i da iza puštanja transkripata ne stoje makedonske, već jedna zapadna služba.

Sam Lazanski je reagovao izjavom da ne razume šta je sporno sa njegovim kontaktiranjem sa pripadnicima naše ambasade i što je objavio tekst o tome kako je video događaje u Makedoniji.

foto: Fonet/Kostadin Kamenov

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su, pored predstavnika srpske BIA u Makedoniji, u Sobranju bili i pripadnici drugih velikih, prekookeanskih službi, a da nije primetio da je Makedonija zvala njihove ambasadore da pita šta su oni tamo radili.

- On je obavljao svoj deo posla, ne može da vam smeta na osnovu novinskih napisa srpski predstavnik, a na osnovu drugih, da vam ne smetaju američki, nemački, francuski - rekao je Dačić.

Dačić je istakao da je oficir BIA u Makedoniji o svom kretanju i o svemu o čemu je razgovarao obaveštavao oficire za vezu makedonske vlasti i da je imao sastanke tim povodom.

POSLE VUČIĆEVIH REČI "DA SE ŽIV JEDE" ZBOG KBC NIŠ STIGLA REAKCIJA: Radovi gotovi do kraja godine?! (FOTO)

- Ovde je zanimljiva druga stvar. Kako su neki mediji pisali, kao i naš predstavnik BIA, pored njega na istom mestu bili su predstavnici drugih službi, pa nisam primetio da je Makedonija zvala njihove ambasadore da ih pita šta su oni tamo radili - rekao je ranije Dačić.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.